Φούξια σούπα παντζαριού

14 Δεκεμβρίου 2015

Μια βελουτέ σούπα με εντυπωσιακό χρώμα και υπέροχη γεύση που ανοίγει με τον πιο αρωματικό τρόπο ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

 

  • 1lt ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου
  • 200γρ. παντζάρια καθαρισμένα (μόνο τους βολβούς), σε μεγάλα κομμάτια
  • 400γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πράσο μεγάλο καθαρισμένο, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1-2 πρέζες κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα), σε φέτες
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 παντζάρι σε λεπτές φέτες σαν τσιπς ή 1 κολοκύθι σε μπαστουνάκια

 

 Διαδικασία

  

Βήμα 1

Βάζετε το ζωμό να πάρει βράση σε κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες, τα παντζάρια, το πράσο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, αφήνοντας τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο μαζί με το κύμινο. Αφαιρείτε από τη σούπα τον αστεροειδή γλυκάνισο και προσθέτετε το κύμινο και το σοταρισμένο σκόρδο μαζί με το βούτυρο. Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας.

Βήμα 3

Διατηρείτε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή σε φλιτζάνια του τσαγιού με μια κουταλιά κατίκι στο κέντρο, ένα τσιπ παντζαριού και ένα τηγανισμένο φυλλαράκι μαϊντανού. Εναλλακτικά, σερβίρετε τη σούπα με το κατίκι και τηγανισμένα μπαστουνάκια κολοκυθιού.

 

Για να φτιάξετε τα τσιπς παντζαριού:

Καθαρίζετε το παντζάρι από την εξωτερική φλούδα του και το κόβετε σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή στον τρίφτη του κρεμμυδιού από την αντίστοιχη πλευρά. Τηγανίζετε τα τσιπς σε κατσαρολίτσα με μπόλικο καυτό σπορέλαιο. Το ίδιο θα κάνετε και με τα μπαστουνάκια του κολοκυθιού, με τη διαφορά ότι θα τα περάσετε προηγουμένως από ένα ελαφρύ αλεύρωμα.

olivemagazine.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ