Fast & Furius 6! Να το δω;

O σινεφίλ και συνεργάτης μας, Βασίλης Γκάγκας είδε το Fast & Furius 6 και σε αποτρέπει από το να πας να το δεις… μάθε παρακάτω τους λόγους!

Σκηνοθεσία: Justin Lin

Πρωταγωνιστές: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson

Σενάριο: Chris Morgan (screenplay), Gary Scott Thompson (characters)

Διάρκεια:130’

Κατάλληλη άνω των 13

Υπόθεση

Η θρυλική ομάδα επανασυνδέεται δουλεύοντας αυτή τη φορά για τη κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι να σταματήσουν μια εγκληματική οργάνωση η οποία δρα σε 12 χώρες χρησιμοποιώντας ικανούς οδηγούς για τις διαφυγές της. Η ανταμοιβή; Παραγραφή όλων των εγκλημάτων σε όλους.

 

Γιατί πρέπει να την αποφύγω;

Σκηνή 1η:

Δύο αυτοκίνητα τρέχουν μανιασμένα στους στενούς και απόκρημνους δρόμους των Κανάριων νήσων κοντράροντας το ένα το άλλο. Παρά τη ριψοκίνδυνη οδήγηση και τις «τυφλές» προσπεράσεις φτάνουν στο προορισμό τους ήρεμοι και ωραίοι.

Σκηνή 2η:

Ένας πράκτορας της κυβέρνησης ανακρίνει έναν διεθνή εγκληματία και τελικά τον σπάει στο ξύλο κάνοντας όλο το δωμάτιο της ανάκρισης γυαλιά καρφιά… Ακόμα και οι σοβάδες του ταβανιού κείτονται θρυμματισμένοι στο πάτωμα όταν ανοίγει η πόρτα.

Σκηνή 3η:

Ο Dom με τη μισόγυμνη φιλενάδα απολαμβάνουν ο ένας τη θαλπωρή του άλλου επάνω στο κρεβάτι τους, ένα ωραίο πρωινό, στην εξοχική τους κατοικία.

Sex, σωματική βία και γρήγορα αυτοκίνητα. Η συνταγή της επιτυχίας του Fast & Furious επαναλαμβάνεται και στην 6ηέκδοση της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με τα πολύ καλά αυτοκίνητα και την επαναλαμβανόμενη (ωμή) δράση προσπαθούν για ακόμη μια φορά να καλυφθούν οι ελλείψεις τόσο στο απλανές σενάριο (το οποίο περιέχει λίγα αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικά λαθάκια) όσο και στους διάλογους που είναι γραμμένοι πραγματικά «στο πόδι». Δε θα μιλήσω για την ηθοποιία και τη σκηνογραφία διότι μάλλον καταλάβατε που το πάω…

Το Fast & Furious 6 το βλέπεις έχοντας δίπλα σου καλή παρέα ώστε να έχει πιθανότητες να καταφέρει γίνει υποφερτό μέσα από τις 2 γεμάτες ώρες που διαρκεί. Το βλέπεις ώστε να μπορείς να κάνεις με τους φίλους σου την εξής συζήτηση:

– Ρε συ είδες το Fast & Furious 6;

– Ναι, το είδα, εσύ;

– Ναι.

Τέλος συζήτησης.

Οδηγάμε η πεθαίνουμε (Drive or Die)….τα λέμε στο 7ο του χρόνου…

Ο Βασίλης Γκάγκας αξιολογεί την ταινία με βαθμολογία: 1/10 

Σχετικά άρθρα