Red Velvet Cake με παντζάρια & κρέμα τυριού

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>Για το κέικ</span><br /><span>2-3 φρέσκα παντζάρια, ψημένα ή βρασμένα και πολτοποιημένα </span><br /><span>¼ κούπας χυμό λεμονιού </span><br /><span>1 κ.σ. λευκό ξίδι </span><br /><span>1 κούπα βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου </span><br /><span>225 ml ξινόγαλο </span><br /><span>21/3 κούπας λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική </span><br /><span>4 αβγά </span><br /><span>1 λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες </span><br /><span>2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις </span><br /><span>¼ κούπας κακάο </span><br /><span>½ κ.γ. αλάτι </span><br /><span>2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span><br /><br /><span>Για την κρέμα τυριού/γλάσο</span><br /><span>250 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia, σε θερμοκρασία δωματίου </span><br /><span>½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη </span><br /><span>1 κούπα ζάχαρη άχνη </span><br /><span>½ κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά </span></p>
<p><span><span><strong>Εκτέλεση</strong></span></span></p>
<p><span><span>Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παντζάρια, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και το ξινόγαλο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ (από μέτρια σε χαμηλή) και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού κουταλιά κουταλιά. Όταν ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα παντζάρια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της ζύμης. </span><br /><span>Στρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά (διαμέτρου 23 εκ.) με λαδόκολλα που να καλύπτει και τα τοιχώματα. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσουν. </span><br /><span><br />Κ</span><span><span>ρέμα τυριού/γλάσο</span>: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το τυρί και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα (από μέτρια σε χαμηλή) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. </span><br /><br /><span>Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το ένα κομμάτι κέικ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας τυριού. Από πάνω τοποθετούμε το άλλο κομμάτι του κέικ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τα πλαϊνά. Κόβουμε και σερβίρουμε.</span><span> </span></span></p>
<p><span><span>alatikaipiperi.gr </span></span></p>

Σχετικά άρθρα