Σινεμά: Δείτε το ¨Μια νύχτα στην όπερα!"

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι αρχίζουν πια και οι επανεκδόσεις κλασσικών ταινιών. Προτείνω, λοιπόν γι αυτό το σαββατοκύριακο μια ταινία του 35 που βγαίνει ξανά και λέγεται ¨Μια νύχτα στην όπερα¨. Είναι μια αμερικάνικη ταινία που πρωταγωνιστεί ένα από τα σημαντικότερα κωμικά τρίο όλων των εποχών , οι αδερφοί Μαρξ. Για μένα προσωπικά πολύ αγαπημένο…

Χρήστος Μήτσης, κριτικός κινηματογράφου

Οι τρεις αδερφοί ανατρέπουν με το χιούμορ τους που είναι τελείως ανατρεπτικό το χώρο μιας Όπερας! Μια κυρία πολυεκατομμυριούχος που θέλει να μπει στην υψηλή κοινωνία κάνει μια δωρεά στην όπερα της Νέας Υόρκης και διοργανώνει μια παράσταση όπου θα τραγουδήσει ένας γνωστός τενόρος. Οι αδερφοί Μαρξ εισβάλλουν εκεί και σαμποτάρουν την παράσταση, για να προωθήσουν έναν εξίσου ταλαντούχο αλλά άγνωστο τενόρο. Ακολουθεί μια σειρά από αστεία γκαγκ, που έχουν μάλιστα αφήσει και ιστορία στον κινηματογράφο.

Οι ατάκες τους είναι φοβερές , πρόκειται για μια επίθεση χιούμορ στον καθωσπρεπισμό, στον κομφορμισμό, τη χλιδή και την καλή ζωή που αξίζει να δείτε. Υπάρχουν και πολύ ωραία μουσικά ρεσιτάλ! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των Μαρξ και μάλλον και η πιο αστεία τους ταινία! Μια ταινία που άφησε ιστορία στον κινηματογράφο.

 

Σχετικά άρθρα