Τα 15+1 πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας

16 Δεκεμβρίου 2015

 Το μαύρο πρόβατο

Ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία, χωρίς καμία επιτήδευση, με ανθρώπους που νοιάζονται απλά και ουσιαστικά για να περνάτε καλά. Παρέες χαρούμενες που απολαμβάνουν ευχάριστα ξεχωριστούς μεζέδες με καλό κρασί, σε αυτή την αργή ιεροτελεστία που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της συνάντησης των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι: οι χαρούμενες στιγμές αγαπημένων προσώπων που συναντιούνται εκεί είναι η προτεραιότητα του άγρυπνου «μαύρου πρόβατου».

Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές ιδιαίτερες πρώτες ύλες, πιάτα αγαπημένα της παράδοσής μας με μικρές πινελιές. Ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία.  «Καλλιτεχνικό στέκι» με  εξαιρετικό φαγητό και υπέροχες σαλάτες. Το carrot cake του είναι σκέτη κόλαση!

Πληροφορίες – κρατήσεις : http://www.tomauroprovato.gr/mezedopoleio/el/home.html

 

Cookoovaya

Η Cookoovaya δεν εμφανίστηκε από σύμπτωση. Έγινε με τρόπο, στον σωστό χρόνο. Υπηρετεί τη σοφή κουζίνα, με την έννοια του σεβασμού στο μαγείρεμα, στα υλικά, στο σερβίρισμα και τη φιλοξενία. Η σοφή κουζίνα, εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής φιλοσοφίας του φαγητού. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, να σκαρφιστείς ποιήματα με υλικά του ευλογημένου τόπου μας. Απλά και νόστιμα. Να φας το γουρουνόπουλο τα Χριστούγεννα, το μικρό αρνάκι το Πάσχα, την ελαφριά προβατίνα το καλοκαίρι. Βετούλι, ζαρκάδι, σφυρίδα, τόνος, φαγκρί ή άλλα, καθένα στον χρόνο του. Με δημιουργικές αντιθέσεις. Όλα παράγονται εδώ: από τα ψωμιά και τα φαγητά μέχρι τα παγωτά και τα ζυμαρικά. Η τροφή, το φαγητό, ο σπόρος που θα γίνει καρπός, η αναζήτηση του παραγωγού. Του παραγωγού που θα γίνει φίλος.

Η Cookoovaya είναι στέκι κοσμικό. Στα τραπέζια της συνηθίζει να φιλοξενεί πολλούς  επώνυμους (από  πολιτικούς μέχρι μεγαλοεπιχειρηματίες ) οι οποίοι απολαμβάνουν τα υπέροχα πιάτα του μενού της σε ένα περιβάλλον που θα λατρέψεις. Από τα καύτερα γευστικά highlights είναι οι  φανταστικές πίτες με χειροποίητο φύλλο που ανοίγουν επι τόπου. Απίθανες γεύσεις ισορροπημένες γεύσεις  στα κυρίως πιάτα τους με ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις. Από τα επιδόρπια η  τάρτα αχλάδι είναι απλά όνειρο!

Πληροφορίες – κρατήσεις :  http://cookoovaya.gr/el/

 

Παλαιά Αγορά

Με καθημερινές προτάσεις από την ελληνική παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα, γευστικές απολαύσεις με μενού μεσογειακών επιρροών και επιλεγμένες διεθνές γεύσεις, η Παλιά Αγορά προσφέρει ποιοτικά εδέσματα που ικανοποιούν κάθε γαστριμαργική απαίτηση.  Σε ένα φιλικό της χώρο είναι η ιδανική επιλογή για καφέ, ποτό και φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας

Περιβάλλον νεανικό κατα κύριο λόγω, αλλα και "γιάφκα" δημοσιογραφική και πολιτική . Πολύ ωραίος κήπος για τις ηλιόλουστες μερες και φανταστικό σούσι καθημερινά.

Πληροφορίες – κρατήσεις  : http://www.paliaagora.gr/

 

Βαρούλκο

Ο Λευτέρης Λαζάρου δεν χρειάζεται συστάσεις ... η πιο εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ψαρο-γαστρονομίας, (βραβεύεται για 22 συνεχή χρόνια με Χρυσό Σκούφο) «ξανάδεσε» στο λιμάνι του τον Πειραιά, εκεί που  το  1987 είχε στηθεί το πρώτο «Βαρούλκο». Σύγχρονες, εξελιγμένες γεύσεις με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου στις υπέροχες βεράντες του νέου του κτιρίου. Τα μεσημέρια η κουζίνα είναι χαλαρή, με θαλασσινούς μεζέδες, κάποια κύρια πιάτα και ψάρι στη σχάρα (€ 28-32), ενώ τα βράδια γαστρονομικά, με δημιουργικές πολυσύνθετες προτάσεις υψηλού επιπέδου.

Το Βαρούλκο είναι η γεσυτική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις αν είσαι λάτρης των θαλασσινών γεύσεων.

Πληροφορίες – κρατήσεις :  http://varoulko.gr/

HAMA

Αν είσαι λάτρης του  ιαπωνικού και περουβιανού fusion restaurant  τότε σίγουρα  γνωρίζεις το Hama στη Γλυφάδα. Κομψή διακόσμηση με minimal design και σίγουρα το σωστό μέρος για να μυηθείς στο sushi αλλά και την fusion φιλοσοφία της κουζίνας του με αρκετή δόση πολυτέλειας. Το menu αποτελεί ένα ταξίδι στην γαστρονομική κουλτούρα της Ιαπωνίας  που ικανοποιεί ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους.

Πληροφορίες – κρατήσεις : http://hamasushi.gr/home/

 

 FUNKY GOURMET

 

Πιστεύουμε σε μια κουζίνα που είναι funky και gourmet…Υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό.Ο Νίκος Ρούσος και η Γεωργιάννα Χειλιαδάκη, με γαστρονομικές σπουδές στο εξωτερικό και πρακτική σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων, εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με σεβασμό στα υλικά και με υψηλού επιπέδου τεχνική. Η κουζίνα τους αν και έχει χαρακτηριστικά σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, δύσκολα κατατάσσεται κάπου ως προς το χαρακτήρα των υλικών ή συνταγών . Το εστιατόριο Funky Gourmet άνοιξε το Νοέμβριο του 2009. Το 2012 το Funky Gourmet βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, μια διάκριση που κράτησε για δύο χρόνια, ενώ το 2014 κατέκτησε και δεύτερο αστέρι Michelin.

Είναι από τα εστιατόρια που πρέπει να βάλεις αν μη τι άλλο στα new year's resolutions σου.

Πληροφορίες – κρατήσεις: http://www.funkygourmet.com/en

 

MATSUHISA ATHENS

Το Matsuhisa Athens έχει εισάγει στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας την ήρεμη δύναμη της Ιαπωνικής κουλτούρας καθώς και τη γοητεία της fusion φιλοσοφίας. Το φαγητό εφάμιλλο της φήμης του δραστήριου chef Nobu. Το σούσι είναι ζουμερό, ιδανική επιλογή για τσιμπολόγημα συνοδεία σάκε ή ενός από τα θεσπέσια κοκτέηλ.

Υπάρχουν σετ μενού που ξεκινούν από 40 ευρώ. Αν επιλέξετε πιάτα για ένα πλήρες γεύμα από τον κατάλογο, θα πληρώσετε περίπου 140 ευρώ το άτομο. Το προσωπικό είναι σωστά προπονημένο. 

Πληροφορίες – κρατήσεις:  http://www.matsuhisaathens.com/ 

 

Μαγικές Κατσαρόλες

Ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο, πραγματική αποκάλυψη. Οι Μαγικές Κατσαρόλες βρίσκονται στο Παλαιό Φάληρο σε μια ήσυχη γωνιά της Ζησιμοπούλου πραγματικά αξίζουν το όνομά τους. Ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού ακολουθούν της εποχές διαλέγοντας εκλεκτά υλικά απ όλη την Ελλάδα δίνοντας ένα πολύ δημιουργικό και υπέροχο τουίστ  σε αυτό που ονομάζεται ελληνική κουζίνα. Περιποιημένο περιβάλλον με υπέροχες τζαζ (και όχι μόνο) μουσικές.

Χειμερινό highlight οι υπέροχες σούπες από κόκκινη κολοκύθα με κάρδαμο, κύμινο και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας ή βελουτέ από πράσο και πατάτα με καρπάτσο μαύρης τρούφας Χολομώντα.  Οι τιμές για ένα πλήρες μενού κυμάινονται γύρω στα 20 με 25 ευρώ το άτομο. Οι Μαγικές Κατσαρόλες είναι  η εμπειρία που χρωστάς στον εαυτό σου.

https://www.facebook.com/MagikesKatsaroles/

 

Ακάκιος Μακαρονάδικο

 Το εστιατόριο Ακάκιος - Μακαρονάδικο στο Παλαιό Φάληρο δεν δημιουργήθηκε τυχαία επί της οδού Αγίας Τριάδας. Μοναστηριακός διάκοσμος παντού ακόμα και στην ένδυση των σερβιτόρων σε βάζουν στο κλίμα δίχως άλλο. Ο Ακάκιος είναι «μακαρονάδικο» με μαμαδίστικη νοοτροπία και όχι ιταλικό εστιατόριο με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε. Θα φας ελληνικά ζυμαρικά που θα σε ενθουσιάσουν ακόμα κι αν δεν είσαι φαν του ζυμαρικού. Ο κατάλογός του μπορεί να σου φανεί μικρός αλλά είναι πραγματικά όσο πρέπει διατηρώντας την ισορροπία ανάμεσα στα ζυμαρικά, τις πρωτότυπες πίτσες, τις σαλάτες αλλά και τα ορεκτικά.  Μεγάλες μερίδες, εξαιρετικά καλές τιμές.

Από τα ορεκτικά πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα θεϊκά ρολάκια κολοκυθιού και από τις μακαρονάδες, τις παπαρδέλες μεκυβάκια κολοκυθιού

Πληροφορίες κρατήσεις : http://www.kir-aristos.gr/μακαροναδικο-ακακιος-ιταλικο-εστιατοριο.html

Ψαροταβέρνα Ψιψίνα

Είναι η πιο πατροπαράδοτη ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο  και λέγεται Ψιψίνα. Το περιβάλλον της μοιάζει με σπιτική τραπεζαρία με μεζέδες και μοναδικά πιάτα θαλασσινών. Κλασσικές συνταγές με μοντέρνα προσέγγιση θαλασσινών και μεγάλη γκάμα σπεσιαλιτέ σε κερδίζουν από το πρώτο κιόλας πιάτο δίνοντας ένα δημιουργικό τόνο στην εμπειρία του να απολαύσεις ένα φρέσκο ψάρι.

Κι αν βρεθείς στα δίχτυα της, δοκίμασε οπωσδήπε κριθαρότο με γαρίδες, τη σαλάτα με χόρτα εποχής μανούρι τοματίνια και μπαλσάμικο, όπως επίσης και τον εκπληκτικό τηγανητό γαύρο. Μεγάλες μερίδες και τιμές που θα σε κάνουν να γουργουρίζεις  με ευχαρίστηση.

http://www.kir-aristos.gr/ψαροταβερνα-ψιψινα.html

 

Ρακόρ

Το ρακόρ δεν είναι απλά ένα  εστιατόριο, είναι ένας μαγικός τόπος που  ενώνει το παραδοσιακό με το άγνωστο, τη γεύση με τη δημιουργία, τους ανθρώπους μεταξύ τους. Ψηλοτάβανος χώρος, τραπεζοκαθίσματα από υλικά και αντικείμενα που άλλαξαν απλά χρήση.  Είναι ένα  ήρεμο στέκι, μια μεγάλη κατσαρόλα για όλους, όπου εκτός από φαγητό, μαγειρεύονται ιδέες και αναπτύσσονται φιλίες. Στο Ρακόρ μπορείς να καθίσεις και μόνος σου για φαγητό χωρίς φόβο γιατί  παρέα σου θα γίνει όλο το μαγαζί. Μικρός κατάλογος αλλά τρομερά αποτελεσματικός.

Αν αγαπάς τις σούπες το Ρακόρ θα γίνει το στέκι σου (ειδικά την χειμερινή  περίοδο) αφού κάθε ημέρα κάνει μια (μπορεί και δύο διαφορετικές). Επίσης στο Ρακόρ θα φάς το καλύτερο μπεργκερ της Αθήνας σε 4 συνδιασμούς (οι δύο για τους φίλους μας τους χορτοφάγους ή για όσους θέλουν να κάνουν λίγη αποχή από το κρέας).  Εξαιρετικες τιμές σε απολαυστικές μερίδες

Πληροφορίες – Κρατήσεις : Πλαταιών 10, Κεραμικός, 2117108877

 

Οι Θεσσαλοί

Στο καφενείο "Οι Θεσσαλοί" στο Βοτανικό πας, δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Μπαίνοντας, νιώθεις ότι ο χώρος είναι πολύ ζεστός και ότι σίγουρα πολλοί από τους παρευρισκόμενους γνωρίζονται μεταξύ τους. Οι Θεσσαλοί είναι γνωστοί (εκτός από την κουζίνα τους) για τα φοβερά  αυθόρμητα γλέντια που γίνονται «στα καλά καθούμενα» . Είναι ένα από τα αγπημένα στέκια γνωστών καλλιτεχνών.

Το... χειρόγραφο μενού αλλάζει συχνά αλλά οι baby πατάτες με δεντρολίβανο είναι σταθερή αξία.

Πληροφορίες : Μελενίκου 3, Βοτανικός

 

Ταβέρνα η Θεσσαλία στην Κηφισιά

Σταθερή αξία στα γαστρονομικά δρώμενα εδώ και 35 χρόνια (από το 1978), της Κηφισιάς συνεχίζει την αδιάλειπτη πορεία του, παρασύροντας στη γευστική δίνη του, τους απανταχού λάτρεις της ελληνικής σπιτικής κουζίνας.

Επιβλητικά πλατάνια στην περιποιημένη αυλή και κομψή ρουστίκ διακόσμηση στον εσωτερικό χώρο σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μαγευτικό χειμερινό θέρετρο.

Μαμαδίστικα μαγειρευτά και τρομερή ποικιλία σε κρεατικά της ώρας. Καλές τιμές και (πολύ) μεγάλες μερίδες. Βρίσκεται στην οδό Ελαιών 19, κοντά στην πλατεία Νέας Κηφισιάς

http://www.thessaliarestaurant.gr/

 

 

Mirch – Indian Massala

Τα δύο αδερφάκια από την Ινδία βρίσκονται κατά μήκος της Ερμού. Το Mirch είναι η «φθηνή» έκδοση ενός take away ινδικού εστιατορίου χωρίς βέβαια να του λείπειο χώρος για να κάτσεις να φας σαν άνθρωπος. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κτίριο στην Ερμού 109 με ένα πατάρι μαγικό. Η σχέση τιμής ποσότητας στις μερίδες του Mirch είναι άριστη καθώς με μια μερίδα μπορούν να χορτάσουν δύο άνθρωποι (γι αυτό προσοχή!) και το προσωπικό χαμογελαστό και εξυπηρετικό. Αν και κλειστός χώρος το πατάρι φιλοξενεί δυστυχώς πολλούς καπνιστές . Διαθέτει τρομερή ποικιλία σε μπύρες και cider με γεύσεις φρούτων. Αν και το highlight του είναι το ... ινδικό σουβλάκι, προτιμήστε κάποιο πιο... γνήσιο ινδικό πιάτο όπως το Τικα Μασαλα με κρέας της προτίμησής σας. Στο Mirch δύο άτομα τρώνε καλά με 20 ευρώ, ενώ στο δίδυμο αδερφάκι του λίγο πιο κάτω στην Ερμού 129, το Indian Massala, οι τιμές ανεβαίνουν ελαφρά και οι μερίδες μειώνονται αισθητά. Το Indian Massala όμως δεν είναι take away. Είναι ένα κουκλιστικό διακριτικό εστιατόριο που θα έχεις στην top list της Σαββατιάτικης εξόδου σου.  Στο Indian Massala οι καπνιστές σερβίρονται στην πανέμορφη αυλή του.

Mirch : http://mirch.gr/-  Ερμού 109 Μοναστηράκι & INDIAN MASALA Ερμού 129, τηλ 2103219412.

 

Mystic pizza (στα εξάρχεια)

Γιατί ειδικά στα Εξάρχεια; Γιατί αυτό αγαπάμε περισσότερο. Η Mystic pizza έχει διαγράψει ένα ολόκληρο κύκλο ζωής στο κέντρο της Αθήνας και έχει φανατικούς λάτρεις. Πίτσα και ζυμαρικά από αλεύρι κάναββης (και όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις) και ιδιαίτερες συνταγές και γεύσεις για ανθρώπους που είναι τρομερά επιλεκτικοί στην διατροφή τους. Ανθρώπινες τιμές, κανονικές μερίδες, φανταστικό προσωπικό! 

http://www.mystic.com.gr/el/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ