Στη δικαιοσύνη ο ΠΣΦ για το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

16 Δεκεμβρίου 2015

Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος φαρμακαποθηκάριων ,για το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων καθώς καταστρατηγείται το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το νόμο, για την εφαρμογή του.

Όπως καταγγέλλουν η πολύμηνη καθυστέρηση της έκδοσής του ευθύνεται για την αναστάτωση και την αβεβαιότητα στην αγορά που σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας αναγκάζει τις επιχειρήσεις του κλάδου να περιορίζουν τα αποθέματά τους ,με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελλείψεις.

Ακόμη επισημαίνουν την απουσία διαλόγου με την πολιτεία, εξαιτίας της απροθυμίας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να δεχθεί τους εκπροσώπους του Συλλόγου.

«Τους τελευταίους μήνες, οι φαρμακαποθηκάριοι αντιμετωπίζουν σειρά δυσμενών συνθηκών που διαμορφώνονται στη αγορά , εξαιτίας εξοντωτικών υπουργικών αποφάσεων, που καταστρατηγούν και παραβιάζουν τον υγιή ανταγωνισμό »,επισημαίνει ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Σκυλακάκης και εξηγεί: «Συγκεκριμένα η νέα ΚΥΑ, που καθορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, επιτρέπει στου συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, να ιδρύουν αλυσίδα φαρμακείων, ενώ εξαιρεί τις φαρμακαποθήκες από τη δυνατότητα αυτή». 


www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ