Ανοιχτά σε αλλαγή ονόματος τα Σκόπια

16 Δεκεμβρίου 2015

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, μιλώντας στην Βρετανική Guardian δήλωσε ανοιχτός στο θέμα της αλλαγής της ονομασίας της χώρας του, γεννώντας, όπως τονίζει η εφημερίδα, ελπίδες στην επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει τις σχέσεις της χώρας αυτής με την Ελλάδα, τα τελευταία 24 χρόνια.

Βασικός όρος του Γκρουέφσκι βέβαια είναι το θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα.

"Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε" δήλωσε ο Γκρουέφσκι. “Πρέπει να ξαναρχίσουμε τον διάλογο το συντομότερο δυνατόν και να βρούμε μία λύση. Κι όταν βρούμε την λύση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους ρωτήσουμε αν είναι σωστό ή όχι".

Δημοσιεύματα ωστόσο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίζουν το Σκοπιανό πρωθυπουργό να αμφισβητεί πως πρόκειται για δική του δήλωση, αλλά για σχόλιο του "Guardian".

Οι δηλώσεις του Γκρουέφσκι δημοσιοποιούνται μία μέρα πριν την επίσκεψη του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Ποπόσκι στην Αθήνα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο αξιωματούχων στα ΜΜΕ.

tanea

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ