Τερίνα με συκωτάκια πουλιών και κονιάκ

17 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά
1 κιλό συκωτάκια πουλιών
1 κιλό χοιρινός λαιμός σε κιμά, χοντροκομμένος (περασμένος 1 φορά, όπως για τα λουκάνικα)
6 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
6 κ.σ. κρασί Port* 
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

φρέσκο χωριάτικο ψωμί 
αγγουράκια τουρσί 


Σκεύος
1 μεγάλη πυρίμαχη τερίνα


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα συκωτάκια σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα συκωτάκια και τον κιμά με το κονιάκ (ή το μπράντι), το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα), βάζοντας στη μεσαία σχάρα ένα βαθύ ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Βουτυρώνουμε την τερίνα με ένα πινέλο. Μεταφέρουμε τη γέμιση στην τερίνα, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και τη βάζουμε μέσα στο ταψί με το νερό. Ψήνουμε για 2 ώρες. Την αφήνουμε να κρυώσει, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν σωστά τα αρώματά της, για 3 ημέρες. Σερβίρουμε με ζεστό ή φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και αγγουράκια τουρσί.

www.alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ