Γλυκοπατάτες γεμιστές με μανιτάρια και δεντρολίβανο

18 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά

-4 γλυκοπατάτες (300 γρ. περίπου η καθεμία)
-400 γρ. μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-120 γρ. μανούρι σε κύβους
-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά ή στον φούρνο για 1 ώρα. Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Χαράζουμε βαθιά τις πατάτες κατά μήκος, τις αδειάζουμε προσεκτικά και τις γεμίζουμε με τα μανιτάρια και το μανούρι. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος όπως στη φωτογραφία και γκρατινάρουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ