Ισλί… αντί για μελομακάρονα

<p><span>Υλικά </span><br /><span>1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><span>1 φλ. ηλιέλαιο </span><br /><span>½ κ.γ. αλάτι </span><br /><span>1 φλ. του καφέ κονιάκ </span><br /><span>1 φλ. νερό </span><br /><span>4 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική </span><br /><span>5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις </span><br /><span><br />Για τη γέμιση</span><br /><span>2 φλ. καρυδόψιχα, χοντροτριμμένη </span><br /><span>1 κ.σ. κανέλα </span><br /><span>1 κ.σ. γαρίφαλο</span><br /><span>2 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική </span><br /><span>ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο </span><br /><span>χυμός από 1 λεμόνι  </span><br /><span><br />Για το σιρόπι </span><br /><span>1 φλ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική </span><br /><span>1 φλ. μέλι</span><br /><span>2½ φλ. νερό </span><br /><span>ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, ακέρωτο</span><br /><span> </span><br /><strong><strong><span><br /></span></strong></strong></p>
<p><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, πατάμε με το χέρι ώστε να ανοίξουν (σαν μικρό φύλλο) και βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γ. από τη γέμιση. Κλείνουμε σε τρίγωνο σχήμα και με ένα τσιμπιδάκι κουζίνας (θα το βρείτε σε καταστήματα με σκεύη κουζίνας) ή μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια (σαν κεντήματα) στην επιφάνεια των γλυκών. Τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 λεπτά.  </span><br /><span>Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα ισλί από τον φούρνο, αφήνουμε να χλιάνουν για 5-10 λεπτά και όπως είναι στο ταψί τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξουν σιρόπι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. </span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα