Αρνί με δαμάσκηνα & βερίκοκα

18 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά 
2 κιλά αρνίσιο μπούτι
½ κιλό ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
4 κ.σ. βούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
κανέλα
ζάχαρη
½ κιλό ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
1 χούφτα αμύγδαλα



Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα (τουλάχιστον 4 ώρες) σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν. Ροδίζουμε το μπούτι με 3 κουταλιές βούτυρο. Το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ καυτό νερό και τα καρυκεύματα. Ψήνουμε το κρέας σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το κρέας σε ταψί. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με τα βερίκοκα, το περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στον φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει. Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε πιατέλα το κρέας με τα φρούτα και τα αμύγδαλα. 



TIP: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αρνίσιο κρέας με χοιρινό . Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε μόνο ξερά δαμάσκηνα: χρησιμοποιούμε δηλαδή συνολικά 1 κιλό δαμάσκηνα. 

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ