Σούπα σελινόριζας αρωματική

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο </span><br /><span>3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><span>1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε κυβάκια </span><br /><span>1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη, κομμένη σε κυβάκια </span><br /><span>½ κ.γ. κοφτό κύμινο, τριμμένο </span><br /><span>½ κ.γ. κοφτό ξερό κόλιαντρο, τριμμένο </span><br /><span>1 πρέζα μπούκοβο </span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι </span><br /><span>400-500 ml ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου, ή νερό, ζεστό </span><br /><span>2 κ.σ. γιαούρτι, πρόβειο ή στραγγιστό, ή σμετάνα (ξινόκρεμα) </span><br /><span>6-7 φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα</span><br /><br /><strong><strong><span><br /><br /></span></strong></strong></p>
<p><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελάχιστα. Προσθέτουμε την πατάτα, τη σελινόριζα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.</span><br /><span>Προσθέτουμε αλάτι και τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. </span><br /><span>Δοκιμάζουμε με το πιρούνι για να ελέγξουμε αν έβρασαν. Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και περνάμε τα υλικά στο μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει η σούπα μια ομοιογενής κρέμα. Αν χρειαστεί, την περνάμε από σήτα, για να μη μείνουν κομματάκια. </span><br /><span>Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με 1 κουταλιά γιαούρτι ή σμετάνα, σέλινο και λίγο μπούκοβο.</span><br /><br /><span><span><strong><br /><br /></strong></span></span></p>
<p><span><strong>TIP:</strong> Η σελινόριζα αποτελούσε παλαιότερα βασικό υλικό της χειμωνιάτικης ελληνικής κουζίνας με γνωστότερη (και ίσως νοστιμότερη!) συνταγή το χοιρινό κρέας με σελινόριζα και σέλινο αβγολέμονο.</span><span> </span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα