4 μουσικές προτάσεις για το σαββατοκύριακο!

Ρεμπέτικα, μουσικές της Μεσογείου αλλά και Vibaldi, ελληνικό ροκ εν ρολ από τη δεκαετία του 80. Αλλά και βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου…Βγείτε έξω! Στον κήπο του Μεγάρου, στο προαύλιο του Badminton, στον Εθνικό Κήπο στο Ηρώδειο και απολαύστε τις πρώτες καλοκαιρινές βραδιές παρέα με καλή μουσική…

Τελετή απονομής βραβείων πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ηρώδειο.

Η Europa Nostra, η πανευρωπαϊκή ομοσπονδία οργανώσεων πολιτισμικής κληρονομιάς, γιορτάζει φέτος τα 50 της χρόνια και διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην Αθήνα, σε συνεργασία με τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του συνεδρίου θα είναι η τελετή απονομής των τριάντα βραβείων για τις καλύτερες αναστηλώσεις, μελέτες και προσπάθειες ευαισθητοποίησης πολιτών στην Ευρώπη, υπό την παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κας Ανδρούλλας Βασιλείου, και του Προέδρου της Europa Nostra,Πλάθιντο Ντομίνγκο.

 Στο Β΄ Μέρος της Τελετής Απονομής συμμετέχουν:

Διονύσης Σαββόπουλος
Μαρία Φαραντούρη
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Εν Χορδαίς
Χορωδία Λ. Αγγελόπουλου
Χρήστος Λούλης
Γιώργος Γάλλος
Νίκος Κουρής
Δημήτρης Ήμελλος
Αμαλία Μουτούση
Όλια Λαζαρίδου

Σκηνοθετική επιμέλεια
Λυδία Κονιόρδου

Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Badminton- Σάββατο και Κυριακή!

Τo Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ «Τα τραγούδια μας κι ένας συνθέτης» στο  προαύλειο του θεάτρου Badminton, θα εμφανιστεί Ελένη Τσαλιγοπούλου με τις μουσικές Αψιλίες για να παρουσιάσουν τα τραγούδια του πρωτομάστορα του ρεμπέτικου, Παναγιώτη Τούντα.

 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεχωρίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι ένα καλλιτεχνικό μέγεθος ερμηνεύτριας, που δεν μετριέται με τους κοινούς όρους κατηγοριοποιήσεων. Αυτήν τη φορά επιλέγει μαζί με τις Αψιλίες να αποδώσουν τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα (1884-1942), του πρωτομάστορα των Ελλήνων συνθετών.

Πληροφορίες

Σάβ., Κυρ.: 9 μ.μ.
Είσ.: € 15, 10 (φοιτ.). Πληροφορίες και εισιτήρια στο  2108840600

Λουκιανός Κηλαηδόνης στον Κήπο του Μεγάρου

Μια βόλτα μαγική στο χρόνο, που σκοπό έχει όχι μόνον να ξεσηκώσει τα «άγρια νιάτα του 83» αλλά και να παρασύρει τους νεότερους στο κόσμο της αθωότητάς του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, ο Λουκιανός μάς καλεί αυτή τη φορά σε ένα garden-πάρτυ ‘έκπληξη όπως και τότε’, με τον ίδιο στο πιάνο, την ορχήστρα και τους καλεσμένους φίλους του καλλιτέχνες και οδηγό τις ανεπανάληπτες εικόνες από το θρυλικό πάρτυ της Βουλιαγμένης όπως τις αποτύπωσε ο κινηματογραφικός φακός. Υλικά απαραίτητα για το πάρτυ του Λουκιανού: κέφι αστείρευτο, διάθεση για τραγούδι και χορό, και για όσους επιθυμούν θέσεις ‘καθημένων’, μια μικρή κουβέρτα ή ψάθα θαλάσσης που θα απλώσουν στο γρασίδι. «Το πρώτο πάρτυ ήταν στις 25 Ιουλίου του 1983. Το δεύτερο, θα γίνει στις 15 Ιουνίου του 2013 (και το τρίτο το προγραμματίζουμε για το 2043)…».

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και το Πάρτυ του – το διαχρονικό κι αγαπημένο τραγούδι του, μα πάνω απ’όλα η συναυλία-θρύλος στην πλαζ της Βουλιαγμένης που 30 χρόνια πριν έγινε συνώνυμη με το πρώτο καλοκαιρινό επίσημο ξεφάντωμα της σύγχρονης Αθήνας, επιστρέφουν… στον Κήπο του Μεγάρου, ημέρα Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ.

Για όλους αυτούς, τους μουσικούς και τους θεατές, που έζησαν, έχουν να λένε και να θυμούνται εκείνη τη βραδιά με την πανσέληνο πάνω από τη αμμουδιά αλλά και για το κοινό που ονειρεύτηκε να είχε ζήσει την πρωτόγνωρη γιορτή που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000) σημειώνοντας το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Πληροφορίες :

Προπώληση εισιτηρίων: €10.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

Athens Gardens Festival – Δωρεάν!

15-18 Ιουνίου στον  Εθνικό Κήπο  

Επισκεφθείτε τον Εθνικό κήπο στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουνίου 2013 και απολαύστε το «Athens Gardens Festival» .

Ακουστικές μουσικές των πόλεων, κλασσική μουσική και άλλες Ευρωπαϊκές αποχρώσεις, έντεχνη Ελληνική, διάφορα Μεσογειακά είδη, soundtracks και σε διάδραση παραστατικές τέχνες, παντομίμα και άλλες performances μετατρέπουν για τέσσερις μέρες τον Εθνικό κήπο σε έναν μαγευτικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος «Κήποι της Αθήνας» του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που στοχεύει κυρίως στην ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημείων συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.

Το «Athens Gardens Festival» διοργανώνεται από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Oργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων και την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ. Duo Capriccioso & Trio Cosa nosTres, Αφιέρωμα στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική 7.30 μ.μ. Carousel, Ένα ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο

8.30 μ.μ. Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, “Διδώ και Αινείας”

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ. Αντώνης Μπατσάκης τενόρος, Η Όπερα συναντάει την Τζαζ, τον Τσαϊκόφσκι και το Χατζιδάκι, Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο

7.30 μ.μ. Εθνικό Ωδείο – Ιδρυτής : Μανώλης Καλομοίρης, 1926

Α΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Αntonio Vivaldi» από το σύνολο εγχόρδων «Hellenic Musica Viva» με την Λουντμίλα Λιμόροβα

Β΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» από τους «Οι Κιθαριστές του Εθνικού Ωδείου» με τον Βαγγέλη Μπουντούνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ. Triaccordo, Joseph Haydn & Carl Stamitz

7.30 μ.μ. Αcapella φωνητικό σύνολο 8tetto, παραδοσιακά μικρασιάτικα, δωδεκανησιακά,

μεσαιωνικά ευρωπαϊκά τραγούδια, gospels και spirituals

8.30 μ.μ. Ανατολικό Τόξο του Νίκου Παπακώστα με την ορχήστρα Canto Μediteraneo – “Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο”

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

6.30 μ.μ. Duo de dos, Παραδοσιακό Αργεντίνικο Tango a la parillia

7.00 μ.μ. Athens Chamber Ensemble 2012, από την Baroque εποχή στην σύγχρονη μουσική σκηνή

8.00 μ.μ. Το Duo Fina παρουσιάζει τα “Finas Film Songs”

8.30 μ.μ. Marios Strofalis Quartet – European Taxim Ι & ΙΙ, guest Καλλιόπη Βέττα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου φεστιβάλ θα συμβαίνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών από τις επαγγελματικές ομάδες της σχολής τσίρκου Circus Dayz, ιδρυτικού μέλους του Athens art network .

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Μαργαρίτα Αμαραντίδη και περιλαμβάνει:

Τόπος: Εθνικός κήπος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 1


Ωρ. Λειτ.: Σάββατο -Τρίτη: 18:00 – δύση του ηλίου


Είσοδος ελεύθερη


Κεντρική βραδινή σκηνή από Λεωφόρο Αμαλίας στο «Αστέρι». Απογευματινή εναλλασσόμενη σκηνή σε σκιερά σημεία στο κέντρο του κήπου.

Σχετικά άρθρα