Νέα δημοσκόπηση: Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα!

19 Δεκεμβρίου 2015

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλο ποσοστό… μπερδεμένων, απογοητευμένων ή αγανακτισμένων ψηφοφόρων δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), πρώτο κόμμα αναδεικνύεται και μάλιστα με διαφορά το… Δεν ξέρω/Δεν απαντώ με 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Λαϊκή Ενότητα. 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, άλλο 3,5%, άκυρο/λευκό 5,5%, αποχή 18,5%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης στο ζήτημα των συμμαχικών κυβερνήσεων, καθώς η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Παράλληλα, έκδηλη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών τόσο για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους επόμενους 12 μήνες (79% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ), αλλά και για τη δική τους οικονομική κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες (69% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +122620 - adTechUnit 0
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...