Πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τα σχέδια του ISIS - Μιλάει για επιθέσεις στην Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2015

«Φως» στα μελλοντικά σχέδια των τζιχαντιστών ρίχνει ένας πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος εγκατέλειψε τη Συρία και επέστρεψε στην Ευρώπη όταν είδε τους ομοϊδεάτες του να αποκεφαλίζουν κρατούμενούς τους.

Πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τα σχέδια του ISIS

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χάρι Σ. ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να σχεδιάσει μια σειρά ταυτόχρονων και μεγάλων επιθέσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. «Θέλουν κάτι που θα συμβεί παντού και ταυτόχρονα» είπε ο 27χρονος στο περιοδικό ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι ο ISIS του είχε ζητήσει παλαιότερα να «φέρει τη τζιχάντ στην πατρίδα του». 

Ο Χάρι Σ. επέστρεψε στη Γερμανία, απ’ όπου και κατάγεται, και μίλησε στο περιοδικό μέσα από τη φυλακή. Ο πρώην τζιχαντιστής συνελήφθη από άντρες της αστυνομίας με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Βρέμης τον Ιούλιο. Έκτοτε ανακρίνεται καθημερινά από άντρες υπηρεσιών ασφαλείας και ισχυρίζεται ότι δίνει στις αρχές σημαντικές πληροφορίες για τη δράση των μαχητών του ISIS. «Ο ίδιος λέει ότι εγκατέλειψε τον ISIS μετά από τρεις μήνες επειδή δεν άντεχε τη βαρβαρότητά» γράφει το άρθρο του περιοδικού.

Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε σε προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης. Φορώντας στρατιωτικά ρούχα, ο Χάρι Σ. πέρασε μπροστά από την κάμερα κατά τη διάρκεια βίντεο στο οποίο Γερμανοί τζιχαντιστές απειλούσαν να σκοτώσουν τους «άπιστους» και τη Γερμανίδα καγκελάριο. 

O Xάρι Σ.
O Xάρι Σ.


 «Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε είναι ένα μεγάλο μαχαίρι, να βγείτε στους δρόμους και να σκοτώσετε όποιον άπιστο βρείτε στο δρόμο σας» προέτρεψαν τους υποστηρικτές τους, πριν οι ίδιοι εκτελέσουν δύο κρατούμενους. Μάλιστα, ο Γερμανός ισλαμιστής ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στις εκτελέσεις στην Παλμύρα. 

Ο Χάρι αποπειράθηκε τα ταξιδέψει στη Συρία το 2014 μέσω Τουρκίας αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς και επέστρεψε στη Γερμανία. Η αστυνομία της Βρέμης τον ανάγκασε να παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα στο τμήμα και κατάσχεσε το διαβατήριό του. Ο πρώην τζιχαντιστής, όμως, δεν το έβαλε κάτω… 

Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς χρησιμοποίησε το διαβατήριο κάποιου γνωστού του και κατάφερε τελικά να φτάσει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών. Εκπαιδεύτηκε για να στελεχώσει μια ειδική ομάδα που θα έκανε επιχειρήσεις και βομβιστικές επιθέσεις σε αστικές περιοχές. Δεν άντεξε, όμως, και λίγο καιρό αργότερα εγκατέλειψε τη Συρία. 

ethnos.gr

           

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....