ΝΔ¨Το απόγευμα αναμένεται το επίσημο αποτέλεσμα

21 Δεκεμβρίου 2015

Αργά το απόγευμα αναμένεται, τελικά, να ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τα αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ. 

«Οπως γνωρίζετε είχαμε μία πολύ εξαντλητική νύχτα η οποία συνεχίζεται ακόμη και τώρα», είπε αρχικά στη δήλωσή του λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης ο οποίος ενημέρωσε έκανε λόγο για μικρή, αλλά λογική καθυστέρηση η οποία δικαιολογείται από το γεγονός ότι ακόμη και τώρα γίνεται λήψη φαξ από εφορευτικές επιτροπές από όλη την Ελλάδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι προηγούνται ο κ. Τραγάκης απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστά αυτά...»


VIDEO - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΓΑΚΗ από realmedialive 

Ζητούμενο είναι πλέον η διαφορά και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι τέσσερις διεκδικητές για την ηγεσία, καθώς οι θέσεις που κατέλαβαν ξεκαθάρισαν από χθες το βράδυ. 

Ωστόσο, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που υποστηρίζει πως η διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πάνω από 15 μονάδες και τον πρώην υπουργό να ισχυρίζεται πως από την πρώτη θέση απέχει λιγότερο από 10 μονάδες.

Λίγο μετά τις 10:30 χθες το βράδυ αποδέχθηκαν την πρωτιά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ωστόσο υπήρξε αρχικά διαφωνία για το ποιος ήταν δεύτερος

Μόλις στα αποτελέσματα ενσωματώθηκαν και τα εκλογικά κέντρα στην περιφέρεια Μακεδονίας, η εικόνα ξεκαθάρισε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τα ποσοστά που έλαβε στην Β. Ελλάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν του αρκούσαν για να περάσει εκείνος στον δεύτερο γύρο, ενώ ακολουθούσε η καταμέτρηση των ψήφων στην Αττική που είναι και το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώτος από τους υποψηφίους που έκανε δηλώσεις ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τους 400 χιλιάδες ψηφοφόρους να ενωθούν μαζί του, προκειμένου η ΝΔ να γυρίσει σελίδα.


Real.gr Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές από realmedialive 

Ακολούθησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δεν αποκάλυψε ποιον θα στηρίξει και τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενότητα του κόμματος.


Real.gr Δήλωση Τζιτζικώστα εκλογές ΝΔ από realmedialive 

Για την μαζική προσέλευση μίλησε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος θα συνεχίσει να είναι στο τιμόνι της ΝΔ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.
 
www.real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ