Υπέροχες συνταγές από την Cookoovaya!

21 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η  Cookoovaya προτείνει απολειστικά για τους αναγνώστες του boro.gr αγαπημένες συνταγές για το καθημερινό αλλά και για το γιορτινό τραπέζι. 


Κοκοράκι σε κρούστα αλατιού

Υλικά

 

Κοκοράκι

Χυλοπιτάκι

Μυζήθρα

Νιώτικο τυρί

Ζωμός κοτόπουλου

Ελιές

Μαντζουράνα

Θυμάρι

Sweet Chilli

Ντομάτες ή πελτές ντομάτας

Ελαιόλαδο

Κρεμμύδι

Σκόρδο

 

Σάλτσα ντομάτας για το χυλοπιτάκι

Παίρνουμε φρέσκες ντομάτες ή, αν δεν είναι της εποχής, παίρνουμε ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο, χωρίς να τσιγαριστούν, απλώς να “ιδρώσουν”. Έπειτα, ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ ντομάτας και σιγοβράζουμε για, περίπου, 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τα αρωματικά, δηλαδή το θυμάρι και τη μαντζουράνα.

 

Εκτέλεση για το χυλοπιτάκι

Σοτάρουμε το χυλοπιτάκι, μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα και έπειτα το αφήνουμε να σιγοβράσει σε ζωμό κοτόπουλο ή σε νερό. Τελειώνοντας, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όλα τα τυριά και τις ελιές.

 

Εκτέλεση για τη μαρινάδα για το κοκοράκι

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ, το sweet chilli, το θυμάρι και τη μαντζουράνα και αλείφουμε το κοκοράκι εξωτερικά.

 

Υλικά για τη γέμιση

 

Ψωμί

Θυμάρι

Μαντζουράνα

Φουντούκι

 

Εκτέλεση για τη γέμιση για το κοκοράκι

Τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί και το αναμειγνύουμε με θυμάρι, μαντζουράνα, φουντούκι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα, γεμίζουμε με το μείγμα την κοιλιά από το κοκοράκι. Εναλλακτική πρόταση: γέμιση της αρεσκείας σας με συκωτάκια πουλιών. 

 

Υλικά για το ζυμάρι

 

Αλεύρι μαλακό

Αλάτι τυροκομικό

Δενδρολίβανο

Θυμάρι

 

 

Εκτέλεση για το ζυμάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μία αρκετά, σκληρή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε το κοκοράκι μέσα της, με το στήθος του προς τα κάτω.  

 

 

Χταπόδι σχάρας με φάβα

Υλικά

 

Χταπόδι

Φάβα

Κουλί μαϊντανού

Ξίδι λευκό

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κόκκοι πιπεριού

Φύλλα δάφνης

Κρεμμύδι ξερό

Καρότο

 

Εκτέλεση για το χταπόδι σχάρας

Κόβουμε το χταπόδι, με τα πλοκάμια του, σε μερίδες και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μερικούς, ολόκληρους, κόκκους πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης και το βάζουμε στον φούρνο, αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, να ψηθεί στους 200 βαθμούς για, περίπου, 45 λεπτά, έως ότου μαλακώσει. 

 

 

Εκτέλεση για τη φάβα

Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη φάβα, νερό, αλάτι, πιπέρι, ένα ολόκληρο κρεμμύδι και ένα ολόκληρο καρότο. Αφού βράσει, αφαιρούμε το καρότο και το κρεμμύδι. Αφού ετοιμαστεί η φάβα, την περνάμε από ένα μπλέντερ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, ξίδι και λάδι.

 

 

Χωριάτικη Σαλάτα

Υλικά

 

Ντομάτες

Αγγούρι

Πιπεριές Φλωρίνης

Κάππαρη

Καππαρόφυλλα

Ελιές

Ξίδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Κρίταμος Φρέσκος

Μαυροκούκι

Κρεμμύδι Φρέσκο

 

 

 

Εκτέλεση για τη χωριάτικη σαλάτα

Αρχικά χαράζουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα, τις αποφλοιώνουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγούρι και το κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, τα αγγούρια, πιπεριά ψιλοκομμένη, κάππαρη, καππαρόφυλλα, ελιές, λάδι, ξίδι, αλάτι, κρίταμο και λίγο κρεμμύδι Φρέσκο. Ανακατεύουμε και στήνουμε στο πιάτο.

 

Υλικά για τη μους φέτας

 

Φέτα

Γιαούρτι

Ελαιόλαδο

Μαυροκούκι

 

Εκτέλεση για τη μους φέτας

Τοποθετούμε στο μπλέντερ φέτα, γιαούρτι και ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μία απαλή μους. Τέλος, ανακατεύουμε με το μαυροκούκι. 

 

Υλικά για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης

 

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Σκόρδο

Πάπρικα

 

Εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης 

Κόβουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε, περίπου, 3 εκατοστά, τα αλείφουμε με βούτυρο, ελαιόλαδο, σκόρδο και πάπρικα και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.   


Περισσότερα για την Cookoovaya:  http://cookoovaya.gr/el/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...