Ποιες τροφές έχoυν τα περισσότερα αλλά και τα λιγότερα φυτοφάρμακα (λίστα)

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="line-height: 1.6em;">Νέα στοιχεία προκύπτουν από έρευνες που γίνονται παγκοσμίως για τη χρήση των φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών και για τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="line-height: 1.6em;">Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;">Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες επικίνδυνες ουσίες.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Μήλα<br /> Ροδάκινα<br /> Νεκταρίνια<br /> Φράουλες<br /> Σταφύλια<br /> Σέλερι<br /> Σπανάκι<br /> Κόκκινες πιπεριές<br /> Αγγούρια<br /> Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Αβοκάντο<br /> Καλαμπόκι<br /> Ανανάς<br /> Λάχανο<br /> Αρακάς κατεψυγμένος<br /> Κρεμμύδια<br /> Σπαράγγια<br /> Μάνγκο<br /> Παπάγια<br /> Ακτινίδια<br /> Μελιτζάνες<br /> Γκρέιπφρουτ<br /> Πεπόνι<br /> Κουνουπίδι<br /> Γλυκοπατάτες</p>
<p style="text-align: justify;">Πηγή: ewg.org/foodnews/</p>

Σχετικά άρθρα