Δωρεάν διανομή γάλακτος σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη

21 Δεκεμβρίου 2015

Περίπου 100 τόνους φρέσκο γάλα θα διανέμουν οι γαλακτοπαραγωγοί στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο Πρωτοκόλλου συνεργασίας του Προγράμματος Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής.

Ειδικότερα, για την ενέργεια αυτή υπογράφηκε σήμερα Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ένωσης Φυλής «Χολστάιν» (σ.σ. ράτσα αγελάδας), αλλά και της ΜΕΒΓΑΛ και του Ινστιτούτου «Πρόληψη».

Η συνεργασία αυτή υπογράφηκε επειδή η χώρα εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μετά το κλείσιμο αρκετών βιομηχανικών μονάδων.

Το γάλα θα το συσκευάσει δωρεάν η βιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ (προσφέροντας συνολικά 312.000 συσκευασίες) και η διανομή θα γίνει από την «Πρόληψη». Η αρχική προσφορά αποτιμάται στα  119.000 ευρώ. Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (το οποίο είναι και ο Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από το 2012). Κατ' αυτόν τον τρόπο  η συνολική προσφορά ανέρχεται στα  238.000 ευρώ.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Πρόγραμμα προστίθενται 25 επιπλέον σχολεία προκειμένου να  επωφεληθούν 2.358 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

http://www.enikonomia.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...