Χριστούγεννα με λιακάδα διαρκείας

22 Δεκεμβρίου 2015

Με λιακάδα διαρκείας θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα (και μετά…). Όπως δηλώνει στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ένας στάσιμος εκτεταμένος αντικυκλώνας παραμένει στην περιοχή μας και ο ηλιόλουστος καιρός δεν θα είναι προνόμιο μόνο της χώρας αλλά και όλων των Βαλκανίων. Και ούτε στον μετεωρολογικό ορίζοντα των επομένων 8-9 ημερών δε προβλέπεται κάποια σημαντική ατμοσφαιρική διαταραχή που θα αλλάξει τον καιρό στη χώρα μας.

Πέρα από την ηλιοφάνεια το επόμενο χαρακτηριστικό των ημερών θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα νότια της χώρας. Ψύχρα το πρωί, πάντως με αρνητικές θερμοκρασίες στα βόρεια. 

Με ήπιο και σχετικά ζεστό καιρό τα Χριστούγεννα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά (2-3 βαθμούς) και ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο (έως πολύ ισχυροί). 

Με ηλιόλουστο καιρό και η σημερινή ημέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα φτάσει τους 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16-17 βαθμούς. Μόνο το πρωί σε Ήπειρο και Μακεδονία η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Λιακάδα σε Αθήνα αλλά και σε Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 6 μέχρι 16 βαθμούς και στην συμπρωτεύουσα 2 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

Και ο «περίεργος» αυτός καιρός παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, Χθες, Δευτέρα στο κέντρο της Μόσχας το θερμόμετρο σταμάτησε στους 9 βαθμούς μισό βαθμό κάτω από το απόλυτο ρεκόρ Δεκεμβρίου (η μέγιστη για Δεκέμβριο στηΜόσχα είναι κλιματικά μόλις -2 βαθμοί).

Σχεδόν πουθενά στην κεντρική και νότια Ευρώπη δεν προβλέπονται όλη την εβδομάδα ούτε βροχές, ούτε βέβαια χιονοπτώσεις….

www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ