Τουρκία: Έφοδος σε κρησφύγετο τρομοκρατών

22 Δεκεμβρίου 2015

Δύο γυναίκες που εμπλέκονται σε τρομοκρατική οργάνωση σκοτώθηκαν από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης όπου φέρεται ότι έχουν βρει καταφύγιο ακροαριστεροί και Κούρδοι ακτιβιστές, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα "κρησφύγετο τρομοκρατών" στη συνοικία Γκαζιοσμάνπασα. 

Οι δύο γυναίκες που διέμεναν σε ένα διαμέρισμα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Τα τουρκικά μμε δεν διευκρίνισαν σε ποια ομάδα ανήκαν οι δύο γυναίκες. Ωστόσο μια μικρή, παράνομη οργάνωση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων (ESP) ανακοίνωσε ότι η Γελίζ Ερμπάι και η Σιρίν Ετέρ ήταν μέλη του. 

"Δύο επαναστάτριες εκτελέστηκαν σήμερα από την αστυνομία ενώ είχαν τραυματιστεί" ανέφερε μέσω του ιστοτόπου του το ESP, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Τουλάχιστον 115 Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που διεξάγουν ο στρατός και η αστυνομία εδώ και μία εβδομάδα σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κυρίως στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία. 

Η συνοικία Γκαζιοσμάνπασα θεωρείται προπύργιο της άκρας αριστεράς και του PKK.

www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...