Μοσχαράκι στη γάστρα

23 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά
2 κιλά μοσχαράκι, σπάλα, σε κύβους (πλευρά: 5 εκ.)
250 γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα, ψιλοκομμένα 
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες 
και κομμένες κυδωνάτες  
6 κ.σ. ρίγανη 
150 ml έ.π. ελαιόλαδο 
100 γρ. κουκουνάρια 
200 γρ. σκληρό κίτρινο τυρί (τύπου Δανίας), σε κύβους  
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια μεγάλη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Με μια κουτάλα μεταφέρουμε τα υγρά του φαγητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό περιχύνοντας με τη σάλτσα ή βάζουμε τη σάλτσα στο πλάι σε μια σαλτσιέρα. 


TIP: Για επιπλέον γεύση, προσθέστε στα υλικά 1 φλ. κάστανα, καθαρισμένα, 1 φλ. αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα, και 1 μήλο σε φέτες.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ