Μπριζόλες αγριογούρουνου με φρούτα και κρασί

23 Δεκεμβρίου 2015
Υλικά

-4 μπριζόλες αγριογούρουνου
Για τη μαρινάδα
-2 ποτήρια κρασί γλυκό
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-4 δαφνόφυλλα
-6 κόκκους μπαχάρι
-1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
-1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι μαύρο
Για τη σάλτσα
-150 γρ. μύρτιλλα φρέσκα
-150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
-150 γρ. μούρα φρέσκα
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
-αλάτι, πιπέρι λευκό

 
Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε βαθύ ταψί τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο
ψυγείο για 24 ώρες. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες καλά με χαρτί κουζίνας. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε
ανά δύο τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις μπριζόλες αμέσως με τη σάλτσα. Σερβίρουμε.

thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ