Απίστευτο! Ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζεί πουλώντας τα παιδιά του

24 Δεκεμβρίου 2015

Σοκάρει ρεπορτάζ του Έθνους σύμφωνα με το οποία ένα ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία ζει στην κυριολεξία πουλώντας τα παιδιά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα.

«Αχ μη ρωτάτε καν», λέει η Στάνκα, «στο χωριό μας σχεδόν όλοι έχουν αφήσει ένα μωρό στην Ελλάδα. Εγώ τουλάχιστον κατάφερα να αγοράσω αυτό το σπίτι με τα καταραμένα χρήματα, ώστε να έχουμε στέγη για τα παιδιά μας. Δεν σπατάλησα ούτε ένα λεβ. Πολλοί άνθρωποι εδώ, όμως, δίνουν τα μωρά τους για το εύκολο χρήμα – τρώνε, πίνουν κάνουν πάρτι. Όταν τα χρήματα τελειώσουν, απλώς πουλάνε το επόμενο μωρό»!

Η Στάνκα παραδέχεται ότι πούλησε το μωρό της έναντι 3500 ευρώ. «Το μετανιώνω διαρκώς και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι το αγόρι, αλλά ήμουν νέα και ανόητη», λέει. Κλαίει όταν θυμάται πως ήρθαν στο σπίτι της άνθρωποι από τη γειτονική πόλη και προσφέρθηκαν να πουλήσουν το τρίτο της παιδί το οποίο ήταν ακόμη στην κοιλιά.

Τώρα ζει μαζί με τον άνδρα και τα άλλα δύο παιδιά της σε ένα σπίτι στην πόλη Εκζάρ Αντίμοβο, περίπου 40 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Μπουργκάς.

Η Βέλκα μια άλλη μητέρα από το γκέτο των Ρομά στην ανατολική πόλη Σίλβεν πήρε 1500 ευρώ για το παιδί της -τα μισά απ' όσα της υποσχέθηκαν και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή επειδή πούλησε το μωρό της στη Θεσσαλονίκη το 2009.

Μάλιστα στην Ελλάδα πούλησε πρώτα ένα νεφρό και κάπως έτσι γνωρίστηκε με τα κυκλώματα για να περάσει και στην πώληση του παιδιού της.

 Ethnos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ