Σαλάτα με φακές & σπανάκι

26 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά
500 γρ. ψιλές φακές 
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 
1 πράσινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη 
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κύμινο
4 φέτες μαύρο ψωμί (μπαγιάτικο), σε κύβους
2 καρότα, σε μικρά κυβάκια 
χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
αλάτι & πιπέρι 
200 γρ. baby σπανάκι, 
για το γαρνίρισμα 

Για τη σάλτσα 
2 κ.σ. μηλόξιδο 
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα 
αλάτι & πιπέρι 


Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα γεμάτη νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κύμινο και το ψωμί, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα (κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις φακές, τα καρότα, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το σπανάκι. 


TIP: Εναλλακτικά, μπορείτε να σοτάρετε το σπανάκι για 2 λεπτά (στο τελείωμα του τσιγαρίσματος του ψωμιού), ώστε να μαραθεί ελαφρά. 

 

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ