Σολoμός gravlax με σαλάτα φινόκιο

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>400 γρ. σολoμό φιλέτο</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σαλάτα φινόκιο</strong></p>
<ul>
<li>1 μεγάλο φινόκιο</li>
<li>50 γρ. σχοινόπρασο (ή το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι)</li>
<li>χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>1 μικρό πράσινο μήλο</li>
<li>10 γρ. τζίντζερ τριμμένο</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Με ένα κοφτερό μαχαίρι τεμαχίζουμε τον σολoμό σε λεπτές φέτες και της απλώνουμε διαδοχικά την μία δίπλα στην άλλη.</li>
<li>Πέρνουμε το φινόκιο και αφαιρούμε ένα όμορφο εξωτερικό φύλλο και το κρατάμε στην άκρη. Τεμαχίζουμε το υπόλοιπο σε ένα μαντολίνο (ή με το μαχαίρι σε λεπτές φέτες).</li>
<li>Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.</li>
<li>Κόβουμε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε στον στρωμένο σολομό και σερβίρουμε από πάνω το φινόκιο.</li>
<li>Καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και αλάτι.</li>
</ul>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα