Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά</li>
<li>1 κ.γ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες</li>
<li>6 κρόκοι αυγών</li>
<li>150 γρ. ζάχαρη</li>
<li>2 εκ. τζίντζερ φρέσκο κομμένο σε 4-5 ροδέλες</li>
<li>60 γρ. κορν φλάουερ</li>
<li>30 γρ. βούτυρο</li>
<li>170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη</li>
</ul>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>250 ml νερό</li>
<li>110 γρ. βούτυρο</li>
<li>1/2 κ.γ. αλάτι</li>
<li>1 1/2 ζάχαρη</li>
<li>128 γρ. αλεύρι</li>
<li>3-4 μεγάλα αυγά</li>
<li>1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό, ελαφρώς χτυπημένο για το άλλειμα</li>
</ul>
<p><strong>Για την επικάλυψη</strong></p>
<ul>
<li>180 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη</li>
<li>50 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Μέσα στους κρόκους, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το γάλα για να δώσουμε υγρασία στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.</li>
<li>Σ'ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα και το τζίντζερ μας, κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι και τοποθετούμε στη φωτιά.</li>
<li>Μόλις βράσει ελαφρώς, αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το τζίντζερ και όλο το γάλα το προσθέτουμε σιγά σιγα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.</li>
<li>Και πάλι, όλο το μείγμα, το τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σφιχτό.</li>
<li>Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε με ένα κουταλάκι και αν έχει γεύση κορν φλάουερ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα και πάνω στη φωτιά.</li>
<li>Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το βούτυρο.</li>
<li>Αδειάζουμε την πατισερί μας σ'ένα ταψάκι, την απλώνουμε και με μία μεμβράνη φροντίζουμε να κλείσουμε το ταψί μας.</li>
<li>Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει τελείως η πατισερί.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.</li>
<li>Τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση – μέχρι να λιώσει το βούτυρο.</li>
<li>Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2 λεπτά με το σύρμα.</li>
<li>Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μας και περιμένουμε να απορροφούνται για να ρίχνουμε κάθε επόμενο.</li>
<li>Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το βάζουμε σε ένα κορνέ (ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας).</li>
<li>Σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, αφού έχουμε κολλήσει με λίγο ζυμάρι τη λαδοκολλα από κάτω, σχηματίζουμε λωρίδες από σου – εκλέρ.</li>
<li>Σε ένα μπολάκι, σπάμε 1 αυγό με 1 κ.σ. νερό (ή γάλα) και ανακατεύουμε. Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού περνάμε με ένα πινέλο τα σου 1 φορά.</li>
<li>Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.</li>
</ul>
<p><strong>Συναρμολόγη</strong></p>
<ul>
<li>Ρίχνουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και την ανακατέυουμε για να ζωντανέψει.</li>
<li>Βάζουμε όλη τη γέμιση σε ένα κορνέ και κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κορνέ μας.</li>
<li>Κάνουμε 2 τρύπες στην κάτω μεριά των εκλέρ και γεμίζουμε με τη γέμιση του κορνέ.</li>
</ul>
<p><strong>Για την επικάλυψη</strong></p>
<ul>
<li>Σπάμε σε κομμάτια τη λευκή κουβερτούρα και τη λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 -1,5 λεπτά στα 800 watt.</li>
<li>Στη συνέχεια, την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περιχύνουμε πάνω στα σου- εκλέρ μαζί με το καβουρδιμένο αμύγδαλο.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα