Συγκινητικό: Xριστουγεννιάτικο δέντρο από σωσίβια προσφύγων στη Λέσβο

26 Δεκεμβρίου 2015

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν, παρά τις δυσκολίες, η μέρα των Χριστουγέννων στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια Λέσβο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο στο Κέντρο προσέφεραν κρουασάν και γλυκά στα προσφυγόπουλα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς.
 
Ο λόγος για τα πορτοκαλί σωσίβια, τα οποία φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν καθημερινά στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.Συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες οι αφίξεις προσφύγων

Εξάλλου, σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ σήμερα αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

Το Κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπορεί να υποδέχεται έως και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

www.real.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ