Μπάρες Ζαχαρωτών

28 Δεκεμβρίου 2015

Τι χρειάζεσαι:

1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 ¾ της κούπας από ψίχουλα από κράκερς που σας αρέσουν

 ¼ κουταλάκι baking soda

 ¼ κουταλάκι αλάτι

 ½ ανάλατο βούτυρο, μαλακό

 ½ κούπα καφέ ζάχαρη

¼ της κούπας ζάχαρη

 1 μεγάλο αυγό

 1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας

 2 μπάρες σοκολάτας γάλακτος

1 βαζάκι ζαχαρωτών

Πως το Φτιάχνεις:

 Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. Βουτυρώστε ένα μικρό σκεύος και καλύψτε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγο για να καλύψει τις άκρες και βουτυρώστε και το χαρτί.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τα ψίχουλα από κράκερς, το baking soda και αλατίστε. Έπειτα, αφήστε το στην άκρη.

 Στο μπολ ενός μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, την καφέ ζάχαρη, και την (άσπρη) ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ανακατέψτε το αυγό και την σκόνη βανίλιας μαζί.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά σιγά τα στεγνά υλικά, και ανακατέψτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό και πατήστε το μισό της ζύμης σε ένα ίσιο στρώμα στο κάτω μέρος ενός προετοιμασμένου ταψιού.

Τοποθετήστε τις μπάρες σοκολάτας δίπλα-δίπλα πάνω στη στρώση ζύμης.

Επάνω στην σοκολάτα βάζετε τα ζαχαρωτά, απλώνοντας σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Πάρτε κομμάτια περίπου μεγέθους μπάλας του golf από την υπόλοιπη ζύμη και ισοπεδώστε τα σε μικρά βότσαλα και τοποθετήστε τα σε στρώμα πάνω από τα marshmallows.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 27-30 λεπτά μέχρι η κορυφή να ροδίσει ελαφρά.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε τετράγωνα.

Μικρά μυστικά:

Κόψετε λίγο πριν το σερβίρισμα όχι νωρίτερα. Συντηρήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. –

www.oisyntagesmou.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ