Tάρτα γαλοπούλας

28 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 6 άτομα

  • 350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 190 γρ. Flora 
  • 1 αυγό μέτριο
  • 50 ml κρύο νερό 
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. Flora
  • 400 γρ. γαλοπούλα
  • 2 αυγά 
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
  • 200 γρ. μανιτάρια 
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 4 φέτες καπνιστής γαλοπούλας 
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος 
  • 300 γρ. τυρί γκούντα 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 

Για τη ζύμη της τάρτας
Προσθέτουμε στο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε 125γρ. Flora με βούτυρο και με το ειδικό εργαλείο (γάτζο) αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να τρίβεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και σφιχτό. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για 25’.


Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το Flora με βούτυρο και αλείφουμε πολύ καλά όλη την ταρτιέρα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι ώστε να πάει παντού και να μας βοηθήσει μετά, όταν θα ανοίξουμε το φύλλο της ζύμης να μην κολλήσει. Τινάζουμε καλά την ταρτιέρα μας και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το φύλλο της ζύμης.
Ανοίγουμε τον φούρνο για να τον προθερμάνουμε και στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πλάστη και ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο. Όταν η ζύμη μας είναι σχεδόν έτοιμη, ανοίγουμε ελαφρά λίγο ακόμα, αλευρώνουμε τον πλάστη μας και τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο γύρω από τον πλάστη. Παίρνουμε το ταψάκι της τάρτας και γυρίζουμε ανάποδα τον πλάστη ώστε το φύλλο της τάρτας να μπορέσει να σταθεί όμορφα επάνω στο ταψί.
Με το μαχαιράκι μας ξακρίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν. Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου της ζύμης ώστε να μη μας φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για τη γέμιση της τάρτας:
Προθερμαίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε Flora με βούτυρο. Όταν ζεσταθεί καλά  ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη γαλοπούλα που έχει περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι, τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και την καπνιστή γαλοπούλα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει. Καρυκεύουμε με πιπέρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για να σοταριστούν όλα τα υλικά καλά. Αρωματίζουμε την γέμιση με μερικά φυλλαράκια από ψιλοκομμένο εστραγκόν και μόλις πάρει χρώμα τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, συμπληρώνουμε με το τριμμένο τυρί (αφήνουμε λίγη ποσότητα και για μετά)  και ανακατεύουμε μέχρι η γέμισή μας να είναι έτοιμη.
Τώρα γεμίζουμε την τάρτα μας με τη γέμιση, απλώνουμε να πάει παντού και πουδράρουμε το τριμμένο τυρί από πάνω, ώστε όταν θα ψηθεί να λιώσει και να κάνει μία ωραία κρούστα.
Τοποθετούμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35΄.

flora.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ