Ριζότο με άγρια μανιτάρια

28 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 5 άτομα

  • 350 γρ. ρύζι, carnaroli
  • 150 γρ. παρμεζάνα  Grana Padano τριμμένη
  • 350 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 40  γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι 
  • 100 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. εσαλότ η ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 60  γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 κ.σ.  ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί (Chardonnay ή Pinot Bianco)
  • 2 σπιτικοί ζωμοί κότας Knorr
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε τη συνταγή για Ριζότο με μανιτάρια διαλύοντας τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε  1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο.
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 100 ml χλιαρό νερό.
Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και τον μαϊντανό.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ξανθαίνουμε το εσαλότ η τα ξερά κρεμμυδάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό Flora.
Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον σπιτικό ζωμό κότας σταδιακά, ενώ μετά από 7-8 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με το μουσκεμένα μανιτάρια πορτσίνι  αφού τα έχουμε πρώτα στραγγίξει καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί κατεβάζουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά. Εάν χρειάζεται προσθέστε επιπλέον  σπιτικό ζωμό κότας, το ρύζι δεν πρέπει να είναι στεγνό.
«Δένουμε» με το υπόλοιπο Flora, την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

flora.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace