Τσάι Μασάλα

<p><span>Θρυμματίζουμε σε ένα γουδί: </span><strong>ένα ξυλάκι κανέλας, </strong><strong>ένα καρφάκι γαρίφαλο,</strong> <strong>5-6 κόκκους από μαύρο πιπέρι και</strong></p>
<p><strong>6-8 κάψουλες κακουλέ.</strong></p>
<p><span>Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε δύο κούπες νερό και <strong>ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο</strong> και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.</span></p>
<p><span> Οταν το νερό πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε <strong>4 κουταλάκια του γλυκού μαύρο τσάι</strong>. </span></p>
<p><span>Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί για 3 – 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο «δυνατό» θέλουμε να είναι το ρόφημα.</span></p>
<p><span> Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε <strong>δύο κούπες γάλα πλήρες</strong> και δύο κουταλιές της σούπας <strong>ζάχαρη</strong> (<strong>ή γλυκαντικό</strong> της αρεσκείας μας), ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να «δέσει» για 3 – 4 λεπτά. </span></p>
<p><span>Σουρώνουμε και σερβίρουμε το τσάι Μασάλα σε κούπες ή σε φλιτζάνια του τσαγιού.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>athensmagazine</span></p>

Σχετικά άρθρα