Κάν´το (διαμέρισμά σου) όπως η Coco Chanel

Το τελευταίο σπίτι της Coco Chanel στην Rue Cambon στο Παρίσι ξεχώριζε για το γούστο και το αριστοκρατικό του ύφος.

Το εντυπωσιακό της καθιστικό κοσμούσε ένας ρετρό πολυέλαιος. Το μπεζ σουέντ  στον καναπέ του καθιστικού είχε επιλεγεί από την ίδια την Coco Chanel σε μία εποχή  που ήταν εντελώς εκτός μόδας. Κράτησε αυτή την πληροφορία και σκέψου. Δεν είναι καλύτερο να επιλέγουμε αυτά που μας εκφράζουν; Kάν’ το όπως η Coco Chanel!

Η σχεδιάστρια ήταν πάρα πολύ επιλεκτική στο ποιος θα καθίσει στον καναπέ αυτό.  Η Coco Channel είχε μια διακοσμητική «μανία». Ήταν Λέων στο ζώδιο και για το λόγο αυτό της άρεσε να συλλέγει διακοσμητικά λιοντάρια. Το σπίτι είχε τέσσερα πατώματα. Στο ισόγειο φιλοξενούνταν το κατάστημά της και τα δοκιμαστήρια.

Στο κτίριο υπήρχε μία σπιράλ σκάλα με καθρέφτες την οποία είχε σχεδιάσει η ίδια η Coco Chanel και συνέδεε και τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί η θρυλική σχεδιάστρια να στέκεται σε ένα της σημείο και να μπορεί να παρακολουθεί τι γίνεται σε όλους τους άλλους ορόφους.

Στο σπίτι  υπήρχαν αρκετές κινέζικης νοοτροπίας ταπετσαρίες που απεικονίζουν το αγαπημένο της λουλούδι, την καμέλια και το οποίο πολύ συχνά χρησιμοποιούσε και στα σχέδιά της.

Το παράδοξο είναι πως η Coco Chanel δεν κοιμόταν στο σπίτι αυτό, νοίκιαζε σουίτα στο ξενοδοχείο Ritz. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει κρεβατοκάμαρα στο χώρο.

Λέγεται ότι πριν μπει  στο σπίτι της, έδινε εντολές να ψεκάσουν στο χώρο Chanel No 5 έτσι ώστε το αγαπημένο της άρωμα να την «καλοσωρίζει» κάθε φορά που θα μπαίνει στον χώρο. Μία χειρομάντισσα κάποτε είπε στην Coco Channel πως ο τυχερός της αριθμός είναι το 5. Έτσι, εμπνεύστηκε το όνομα του αρώματος που της χάρισε επιτυχία και λάτρεψαν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα