Λευκή Βασιλόπιτα

29 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. σόδα ή baking powder
  • 2 δόσεις βανίλια

Για το ντεκόρ

  • 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Λίγη καννέλα και μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. ξηροί καρποί καβουρντισμένοι

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα. Αφρατεύουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την καννέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

 

Tea Tip
Συνδυάστε τη λονδρέζικη γοητεία του Lipton London Earl Grey με ένα κομμάτι γευστικής βασιλόπιτας και γιορτάστε την πρώτη μέρα του νέου χρόνου.

 

Για το ντεκόρ
Ανακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μίγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.

Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

flora.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup