Πώς θα κάνω την κουζίνα μου όμορφη;

Η κουζίνα είναι ο χώρος που η γυναίκα περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι ο χώρος που η γυναίκα δημιουργεί. Είναι ο χώρος που περνάμε κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές μαζί με την οικογένειά μας. Τι λέτε, δεν αξίζει ο χώρος αυτός να είναι όμορφος; Και για να είναι όμορφος φροντίσαμε με τη βοήθεια της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων, κυρίας Τέτας Παπαδήμα, να σας δώσουμε μερικές πρωτότυπες και ωραίες ιδέες διακόσμησης. Σας παρουσιάζουμε ένα δείγμα, της προσωπικής της δουλειάς και όχι μόνο. Κουζίνες που εμπνέουν την ίδια και που ανεπιφύλακτα μας προτείνει!  

Είναι μια λειτουργική κουζίνα, διαθέτει έναν πολύ μεγάλο πάγκο που εξυπηρετεί και στο το μαγείρεμα αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τραπέζι. Τα ντουλάπια έχουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, για τα μαγειρικά σκεύη. Στα ντουλάπια υπάρχει τροφοθήκη και έξτρα φούρνος ψησίματος. Το inox είναι το υλικό που κυριαρχεί και ε΄χει χρησιμοποιηθεί και στα τελειώματα. Οι πόρτες είναι φτιαγμένες από οξιά, σε σκούρο τόνο του καφέ – γκρι, για να κάνει αντίθεση με μασίφ, δρύινο πάτωμα που έχει ανοιχτό χρώμα πατίνας (η πατίνα είναι το ξύλο που κάνει νερά).

Η συγκεκριμένη κατασκευή και διακόσμηση, είναι μια δική μου προσωπική δουλειά από ένα εξοχικό σπίτι. Η ιδιαιτερότητα αυτής της κουζίνας έχει να κάνει με τα γυάλινα ράφια πάνω από το νεροχύτη. Το υλικό που έχει επιλεχθεί είναι τελείως διάφανο, όχι μόνο γιατί δένει με την πέτρα στον τοίχο αλλά και επειδή δεν την κρύβει.    

Η κουζίνα βρίσκεται σε ενιαίο χώρο και  τα χρώματά της ισορροπούν τέλεια με το ύφος του καθιστικού.

Το τραπέζι που έχουμε επιλέξει είναι από μασίφ τικ ξύλο και το λιτό design του, του επιτρέπει να συνδυαστεί με πολλών ειδών καρέκλες. Στο συγκεκριμένο χώρο το βλέπουμε συνδυασμένο με ρατάν καρέκλα, μιας και η κατοικία χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ως εξοχικό.

Ας περάσουμε, σε δύο ακόμα κουζίνες άλλων διακοσμητών με διαφορετικό στυλ που έχω επιλέξει προσεκτικά για εσάς.

Μια κουζίνα με εντυπωσιακό  desing.

Στο χώρο κυριαρχεί το μαύρο χρώμα που δημιουργεί μια εξαιρετική αντίθεση με τις άσπρες επιφάνειες.  Είναι ένας αρκετά τολμηρός συνδυασμός με πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Ο πάγκος που έχει τοποθετηθεί στον χώρο είναι εξαιρετικά λειτουργικός και η κατασκευή του πρωτότυπη μιας και θυμίζει μπαρ!

Για το κυρίως τραπέζι έχει χρησιμοποιηθεί λάκα με inox ενώ  έχει συνδυαστεί με ένα μακρόστενο πολύφωτο με πολυτελή κρύσταλλα δίνοντας στον μοντέρνο χώρο μια δόση αίγλης. 

Η παρακάτω  κουζίνα συνίσταται για μεγάλους χώρους. Δεσπόζει εδώ, ο συνδυασμός του κόκκινου με το λευκό και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και το inox.   Πολύ καλή είναι και η επιλογή του ξύλου στο πάτωμα που δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Προσέξετε την λεπτομέρεια της σωλήνας πάνω από τον απορροφητήρα! Ο σωλήνας μένει επίτηδες εκτεθειμένος λειτουργώντας σαν ένα πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο!

Μια πολύ μοντέρνα και νεανική κουζίνα αλλά παράλληλα και πολύ λειτουργική. Το ψυγείο από inox υλικό συνδυάζεται όμορφα με το μαύρο και λιτό τραπέζι. Ένας πολύ καλός συνδυασμός που μπορεί εύκολα κανείς να τον δοκιμάσει στο διαμέρισμά του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα