Μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας και σάλτσα από φρούτα του δάσους

<p>Υλικά<br /> ζάχαρη άχνη<br /> 2 πακέτα φύλλα σφολιάτα<br /> 500 γρ. λευκή σοκολάτα<br /> 200 γρ. κρέμα γάλακτος<br /> 100 γρ. γάλα<br /> 200 γρ. μασκαρπόνε<br /> 2 σφηνάκια λικέρ Grand Marnier<br /> 1 κ.γλ. βανίλια<br /> 500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα</p>
<p>Εκτέλεση<br />Bάζουμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε ώστε να γίνει πολύ λεπτή. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πολύ τραγανή καικαραμελωμένη. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170oC για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί η ζάχαρη</p>
<p>Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το γάλα.</p>
<p>Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει λίγο και προσθέτουμε σε αυτό την λιωμένη σοκολάτα και μετά την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και την βανίλια. Ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και μόλις γίνει μια ωραία πηχτή κρέμα την βάζουμε στο ψυγείο.</p>
<p>Σοτάρετε τα φρούτα με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα μείγμα σαν αραιή μαρμελάδα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.</p>
<p>Την ώρα του σερβιρίσματος κόβετε σε κομμάτια την σφολιάτα, βάζετε κρέμα στο πιάτο, από πάνω φύλλο, μετά πάλι κρέμα κτλ και έτσι «χτίζετε» το μιλφέιγ. Περιχύνετε με την σάλτσα φρούτων και είναι έτοιμο.</p>
<p>Συνταγή και φωτογραφία: Αντώνης Κουρκούτας</p>
<p>mamapeinao.gr</p>

Σχετικά άρθρα