Μικρασιάτικη βασιλόπιτα: Η συνταγή που θα σου φέρει γούρι!

30 Δεκεμβρίου 2015

Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το... μεράκι της Μικράς Ασίας.

Υλικά συνταγής 

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του νερούαμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε  ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.

argiro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...