Πώς θα στολίσω ένα επίσημο τραπέζι;

Έχετε εκλεκτούς καλεσμένους σε δείπνο και δε γνωρίζετε πώς να οργανώσετε σωστά το τραπέζι; Θέλετε το τραπέζι σας να είναι όμορφα στολισμένο; Μια πολύ καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα άνθη και πρασινάδα. Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ανθοδέτρια Τέτα Παπαδήμα μας χαρίζει την δημιουργική της φαντασία και την δική της τεχνική, για να δημιουργήσουμε ένα ονειρικό τραπέζι που θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

Ή αλλιώς Αrt de la table, από την Τέτα Παπαδήμα.

Μια πολύ πρωτότυπη σύνθεση που έχω επιλέξει για εσάς είναι ο συνδυασμός πρασινάδας και πράσινων φύλλων με λευκές ορτανσίες που εύκολα μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο. Είναι μια σύνθεση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα από την καθεμιά σας.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, έχουμε δυο διαφορετικά τραπέζια διακοσμημένα όμως, με την ίδια τεχνοτροπία. Στο κέντρο του πρώτου τραπεζιού έχω τοποθετήσει βάζα που έχουν το ίδιο σχέδιο αλλά διαφορετικό ύψος. 

Ενδιάμεσα των μεγάλων βάζων έχω τοποθετήσει και μικρότερα βαζάκια που και αυτά περιλαμβάνουν ανθοσυνθέσεις καθώς και μικρά κηροπήγια με ρεσό. Τα λουλούδια που έχω χρησιμοποιήσει είναι όλα φυσικά και είναι ένας συνδυασμός από τουλίπες, ανθούρια και κάποια είδη γκρας.

Η επιλογή του λευκού και του πράσινου δίνει στο τραπέζι μας μια νότα χαράς και φρεσκάδας ενώ δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με το πιο επίσημο μαύρο που έχω επιλέξει στις πετσέτες και στα δεσίματά τους. 

Με την ίδια λογική, έχει στρωθεί και το επόμενο τραπέζι. Και εδώ έχουμε ανθούρια με φύλλα τουλίπας μέσα σε μικρότερα όμως βάζα. Τα πολύ ψηλά γκρας δίνουν την αίσθηση της κίνησης, στο χώρο.

Στη παρακάτω φωτογραφία, η λεπτομέρεια που αξίζει να παρατηρήσετε είναι τα φρέσκα μήλα που χρησιμοποιώ, μήλα με αληθινή ορχιδέα ιμπίντιουμ. Πάνω στο τραπεζομάντηλο  έχουμε τοποθετήσει κομμένα μικρά μπαμπού

Ενδιάμεσα και εδώ, έχω τοποθετήσει μαύρα μικρά κηροπήγια και μικρά ασημένια μπολάκια στα οποία μπορούμε να βάλουμε σοκολατάκια.

Μια ακόμα πολύ όμορφη ιδέα που ταιριάζει ιδιαίτερα σε τραπέζια ροτόντες είναι να τοποθετήσουμε τα βάζα μας, σε σχήμα κυλίνδρου στο κέντρο του τραπεζιού. Ακόμα καλύτερα, αν τα βάζα έχουν διαφορετικό ύψος μεταξύ τους.

Και το ροζ είναι μια πολύ καλή επιλογή χρώματος. Στο συγκεκριμένο τραπέζι έχω χρησιμοποιήσει ροζ τουλίπες στα ψηλά βάζα και γκρας με φύλλα στα μικρά. Κονφετί ποτ, κομματάκια από πράσινα

Τα βάζα, φιλοξενούν μέσα  Στα μικρά βαζάκια, υπάρχουν γκρας με φύλλα και το κονφετί ποτ είναι διασκορπισμένο πάνω στο τραπέζι, είναι από κομμένα πράσινα φυλλαράκια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα