Ανακαινίστε το σπίτι σας με ελάχιστα χρήματα!

Η διακοσμήτρια, Τέτα Παπαδήμα, μας δίνει έξυπνες και και πολύ οικονομικές ιδέες για να μεταμορφώσουμε το χώρο μας. Όμορφες ιδέες για να αλλάξουμε το σπίτι μας ,να προσθέσουμε ανοιξιάτικα χαρούμενα χρώματα και να αλλάξουμε τη διάθεσή μας! 

 

 

 

 

 

Στη συγκεκριμένη εικόνα, έχουμε επιλέξει δύο δέντρα ελιάς μέσα σε δύο ωραία κασπώ και τα έχουμε γεμίσει με βότσαλα. Εμείς έχουμε επιλέξει ελιά. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε άλλα δέντρα της αρεσκείας σας ή διαφορετικά κασπώ. Συνήθως, τα εξωτικά φυτά είναι πιο ανθεκτικά στη σκιά σε σχέση με την ελιά. Μπορείτε όμως, να επιλέξετε και artificial δεντράκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε στο χώρο σας ένα κασπώ δαπέδου που είναι και μεγάλο και εντυπωσιακό και δεν είναι και εύθραυστο. Τοποθετήστε μέσα μεγάλα εντυπωσιακά κλωνάρια από διακοσμητικά φυσικά ή artificial φυτά. Η συγκεκριμένη σύνθεση που επιλέξαμε να σας παρουσιάζουμε είναι φτιαγμένη από φρέσκια κλαδιά μανώλιας.

Εσείς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσετε  κλαδιά ελιάς ή αμυγδαλιάς. Μη φοβηθείτε τον όγκο της σύνθεσης. Θυμηθείτε ότι μια μεγάλη και εντυπωσιακή σύνθεση “δείχνει” μέσα στο χώρο ενώ μια μικρή λεπτομερής σύνθεση συνήθως, χάνεται .

Εδώ, σας δείχνουμε πώς η προσθήκη χρώματος μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο σας. Παίξτε άφοβα με χρωματιστά μαξιλάρια!

Καλύψτε με  πολύχρωμα υφάσματα τις καρέκλες σας. Προσθέστε ένα χρωματιστό φύλο κουρτίνας!

Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να βάψετε την επιφάνεια ενός τοίχου για να δώσετε έμφαση μέσα στο χώρο. Μπορείτε επίσης, να τοποθετήσετε μια ωραία σύνθεση πάνω στην τραπεζαρία σας.

Αλλάξτε τις παλιές καρέκλες της κουζίνας σας με καινούργιες χρωματιστές (στο εμπόριο κυκλοφορούν τέτοιου τύπου καρέκλες σε πολύ οικονομικές τιμές) ή προσθέστε πολύχρωμα μαξιλάρια.

Παίξτε με τις κουρτίνες. Μπορείτε να προσθέσετε μια λωρίδα από χρωματιστό ύφασμα (ή δώστε στην μοδίστρα τις παλιές σας κουρτίνες να σας προσθέσει μια ρίγα από ύφασμα σε χρώμα της αρεσκείας σας).  Εδώ, χρησιμοποιήσαμε μια ρίγα σε πράσινο χρώμα. Ντύστε αντίστοιχα τα μαξιλαράκια σας σε ένα αντίστοιχο χρώμα!

Μπορείτε να βάψετε με ρίγες και τον τοίχο σας.  Μια εναλλακτική λύση αν δεν θέλετε να πειράξετε τον τοίχο είναι να φτιάξετε ένα πανό και να το καλύψετε με ταπετσαρία της αρεσκείας σας.

Ένα εντυπωσιακό βάζο όπως το κυλινδρικό στη φωτογραφία μας με  φυσικά ή artificial λουλούδια μπορεί να δώσει ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Και μια λίγο πιο εκκεντρική ιδέα… Διαλέξτε ένα τοίχο στο χώρο σας. Καλύψτε τον με ένα κομμάτι φελό στο μέγεθος που θέλετε και κολλήστε επάνω ή καρφιτσώστε όλες τις φωτογραφίες που έχετε στη συλλογή σας. Όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα.

Μήπως έχετε μαζέψει πολλά βιβλία και περιοδικά και δεν ξέρετε που να τα τοποθετήσετε; Κανένα πρόβλημα. Δημιουργήστε στοίβες με τον τρόπο που βλέπετε στην φωτογραφία. Στο εμπόριο βέβαια, κυκλοφορούν οικονομικές ειδικές ραφιέρες, αν θέλετε οι στοίβες σας να είναι πιο σταθερές. Η συγκεκριμένη “βιβλιοθήκη” σε στοίβες σας δίνει ένα πολύ εικαστικό αποτέλεσμα.

Καλή σας επιτυχία και μη ξεχνάτε!  Μοιραστείτε μαζί μας και τις δικές σας ιδέες ή στείλτε μας φωτογραφίες από τον χώρο σας στο [email protected] και ζητήστε τη συμβουλή των ειδικών μας!

 

 

Σχετικά άρθρα