Δες τα σπίτια επώνυμων σχεδιαστών!

Μας μαγεύουν με τις δημιουργίες τους στις πασαρέλες, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό με την διακόσμηση των σπιτιών τους. Ο λόγος για τους διάσημους σχεδιαστές μόδας που αφήνουν ανεξίτηλη την σφραγίδα του προσωπικού τους ύφους στο προσωπικό τους χώρο. Ελάτε να τον επισκεφτούμε μαζί και να κλέψουμε ιδέες!

Από την interior designer Ελένη Λοράνδου του www.insite-architects.gr

Chateau de Wideville, Valentino’s 17th Century Manor

O Valentino αγόρασε το κτήμα το 1998, μετά την πώληση της εταιρείας του για 300 εκατομμύρια δολάρια και το έχει γεμίσει με τα καλύτερα έπιπλα και έργα τέχνης. Μεταξύ του Chateau, ένα 152-feet γιοτ και άλλα τέσσερα σπίτια του σε όλο τον κόσμο. Ακόμα, ο σχεδιαστής απασχολεί 50 υπαλλήλους για όλο το χρόνο για την συντήρηση των αριστοκρατικών σπιτιών του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνος και ο σύντροφός Giancarlo Giacometti έχουν περιγραφεί ως «βασιλιάδες της μεγάλης ζωής.”

Ralph Lauren’s Bedford, NY Estate:

Πολύ Ralph Lauren, έτσι δεν είναι; 300 στρέμματα με μασίφ ξύλο, πράσινο που είναι εμπνευσμένο από το χρώμα του δάσους  και ακατέργαστο δέρμα. Όλα έχουν παραχθεί στην Αμερική, δεν υπάρχει αμφιβολία…

 

 

Diane Von Furstenberg’s Meatpacking Penthouse:

Ένας καναπές  χείλη, με ένα χαλί ζέβρα και ένα κρεβάτι με ουρανό. Αναμφισβήτητα  έχει πάει να σχεδιάσει το χώρο των εφηβικών ονείρων μας… Το αγαπημένο μας μέρος όμως, είναι η σκάλα με επένδυση από 3.000 κρύσταλλα Swarovski…

 Karl Lagerfeld’s Quai Voltaire Apartment:

Στείρο, έτσι δεν είναι; Ο Karl έχει παρομοιάσει την πτέρυγα νεογνών ενός νοσοκομείου και νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε. Με εξαίρεση, ίσως, για την εν λόγω βιβλιοθήκη που βλέπετε η οποία στεγάζει τη συγκλονιστική συλλογή του Κάρλ από 300.000 βιβλία. Ο σχεδιαστής είναι επίσης γνωστός για την ιδιοτροπία του, όταν πρόκειται για την διακόσμηση, πιστεύουμε ότι αυτή τη κρεβατοκάμαρα με χρώμιο θα μπορούσε να συμπληρωθεί με πτυχώσεις και φουντωτά βελούδινα υφάσματα…

Reed Krakoff’s Upper East Side Townhouse:

Ο creative director της γνωστής εταιρίας Coach έχει δώσει εδώ πραγματικά σημασία στις λεπτομέρειες, όπως θα πρέπει να αναμένεται από ένα χώρο που είναι γεμάτος  με επιλογές από τη σύζυγο του σχεδιαστή, διακοσμήτρια Delphine Krakoff. Υπεροψία;… ακόμη και τα δωμάτια των παιδιών είναι επιπλωμένα με Pucci χαλιά και Louis XVI καρέκλες.

 

Tommy Hilfiger’s Mustique Retreat:

Ο Hilfiger ονόμασε το μέρος “Palm Beach”.  Το απομονωμένο κτήμα είναι διακοσμημένο σε βρετανικό αποικιακό στυλ και διαθέτει έπιπλα τα οποία ανήκαν στο Δούκα και της Δούκισσα του Windsor.

 

Giorgio Armani’s 213-Foot Yacht:

Όπως μπορείτε να δείτε, κατασκευάστηκε για διασκέδαση. Παρόλο που πρόκειται για το πιο πολυτελές από τα δέκα «σπίτια» του σχεδιαστή, είναι προς συζήτηση. Άλλες ταπεινές κατοικίες του,  περιλαμβάνουν ένα ελβετικό αλπικό σαλέ, μια βίλα σε ένα βράχο στην Αντίγκουα  και ένα ρετιρέ pied-à-terre στο Central Park West. Φανταζόμαστε ότι πρέπει να είναι δύσκολη απόφασή για να καταλήξει  πού να μείνει.

 

Domenico Dolce and Stefano Gabbana:

Και όταν λέμε “λίγο”, εννοούμε ότι διαθέτει ένα guestroom που καλύπτεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή με χρυσό 18κ. Επίσης: ένα δωμάτιο ζωγραφισμένο στο χέρι ζεβρέ, με  mega-watt πολυελαίους, και μερικές φορές υπάρχει  ένα γιοτ αγκυροβολημένο έξω. Δεν είναι να απορεί κανείς, ως εκ τούτου, ότι το ζευγάρι αναζητά έμπνευση εδώ στο Πορτοφίνο.

 

Vera Wang’s $10 million Beverly Hills Mansion:

Το μικρό διαμέρισμα της Vera Wang είναι ίσως η πιο σύγχρονη από όλες τις ανασκαφές που παρουσιάζονται εδώ (με την πιθανή εξαίρεση της λιτής διακόσμησης στο διαμέρισμα του Karl) και θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε εντυπωσίασε. Άνηκε στο παρελθόν στον Burt Reynolds και τώρα λειτουργεί ως «ζεν escape” της  σχεδιάστριας από τη συνηθισμένη κίνηση της Νέας Υόρκης και τη φασαρία.

 

 

Coco Chanel’s 31 Rue Cambon Apartment:

Είναι πολύ μελετημένη χλιδή, όπως μπορείτε να δείτε. Την Coco την αποπνέει ένας Οριενταλισμός και δείχνει τη χρήση του σε κόκκινους και χρυσούς  τόνους καθώς και με τα διάσπαρτα θρησκευτικά σύμβολα σαν τον Βούδα στην κορυφή της βιβλιοθήκη της. Βλέπετε αυτό το καναπέ; Έχει σχεδιαστεί για τον εαυτό της. Και αυτό πολυέλαιο; Αν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά θα δείτε ότι διαθέτει “5” και σύμπλεξης “C”.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα