Mπισκότα ντομάτας με πέστο βασιλικού

31 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά

Για τα μπισκότα

  • 110 γρ. πούδρα (αλεύρι) αμυγδάλου
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτας περασμένη από το μούλτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Για το πέστο βασιλικού

  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • ½ σκ. σκόρδο
  • 30 φύλλα βασιλικού
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπισκότα

  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αμύγδαλο με το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο άλλο μπολ.
  • Ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετή λιπαρή.
  • Καλό είναι να τη βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει για καμιά ώρα.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας με τη βοήθεια 2 αντικολλητικών χαρτιών σε πάχος 4-5 χιλιοστών.
  • Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας με κουπάτ και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Προσέχουμε το πάχος των μπισκότων μας να είναι περίπου ½ εκ.
  • Μεταφέρουμε το ψυγείο για 5 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη μας και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
  • Με τη ζύμη που περισσεύει κόβοντας τα σχεδιάκια την πλάθουμε ξανά, την απλώνουμε και κόβουμε καινούρια μπισκότα.

Για το πέστο βασιλικού

  • Χτυπάμε στο μούλτι το κουκουνάρι, το σκόρδο, το βασιλικό και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφού ομογενοποιηθούν καλά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.
  • Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν γεμιστά  μπισκότα ή σαν ταρτάκια.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα