Βελουτέ με παντζάρια, σελινόριζα & μανιτάρια

31 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά
2 μεγάλα παντζάρια ή 3 μέτρια, ωμά, σε κομμάτια
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ή 2 μέτρια, χοντροκομμένα
1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια
1-2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι

Για το βούτυρο παντζαριού
40 γρ. βούτυρο 
½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο (τσάιβς) ή 1 κ.σ. ξερό
αλάτι & πιπέρι
φρέσκο χωριάτικο ψωμί, σε φέτες 



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Προσθέτουμε τα παντζάρια, αλατίζουμε και καλύπτουμε με νερό (θα χρειαστεί περίπου 1½ λίτρο). Βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Μόλις γίνουν, πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε στο βούτυρο (ή στη μαργαρίνη) τα μανιτάρια για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
Βούτυρο παντζαριού: Σε ένα μπολ δουλεύουμε με το πιρούνι 2 κουταλιές παντζάρι βρασμένο με το βούτυρο, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Ψήνουμε στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα λεπτές φέτες ψωμιού.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, από πάνω βάζουμε από 1-2 κουταλιές μανιτάρια και στο πλάι το φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με το βούτυρο παντζαριού.



TIP: Αν ετοιμάσετε το μείγμα παντζαριών την προηγούμενη ημέρα, θα έχετε απλά να το ζεστάνετε και να σοτάρετε τα μανιτάρια.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ