Μωσαϊκό με κουραμπιέδες

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα</li>
<li>250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>5 κ.σ. κονιάκ</li>
<li>200 γρ. κουβερτούρα</li>
<li>50 γρ. κακάο</li>
<li>300 γρ. <a href="http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/koyrampiedes">κουραμπιέδες</a> ελαφρά σπασμένους</li>
<li>100 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.</li>
<li>Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.</li>
<li>Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.</li>
<li>Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.</li>
<li>Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα