Τι να κάνεις αν θες να μείνεις φίλη με τον πρώην σου αλλά εκείνος δεν θέλει.

2 Ιανουαρίου 2016

Το να καταφέρεις να έχεις μία επιτυχημένη φιλική σχέση με τον πρώην σου είναι ένα από τα πιο δύσκολα και αβέβαια μονοπάτια που θα κληθείς να διαβείς στον τομέα των σχέσεων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το τέλος της σχέσης καταστρέφει τόσο πολύ τους μεταξύ σας δεσμούς, που δεν μπορούν να επανέλθουν κι έτσι δεν μπορεί να δημιουργηθέι όχι φιλική, αλλά ούτε καν τυπική σχέση. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά όπως καταλαβαίνεις έχεις΄πολύ δρόμο μπροστά σου γιανα το καταφέρεις.

Μόλις περάσεις τη διαχωριστική γράμμη μεταξύ φιλίας και έρωτα, δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν οι κοινές σας εμπειρίες και οι πιο προσωπικές σας στιγμές. Μετά τον χωρισμό, είναι αυτά τα πράγματα που κάνουν έστω τον ένα από τους δύο ευάλωτο και έτσι η φιλία δεν δουλεύει. Ξέρετε τόσα πολλά ο ένας για τον άλλο και πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης ποιος αποφάσισε να τελειώσει τη σχέση, αλλά και πόσο άσχημα τελείσε η σχέση σας αυτή.  

friends-with-ex

Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα θα έρθουν όταν ο ένας από τους δύο γνωρίσει κάποιον άλλο. Ενώ η φιλία σας μπορεί τελικά να επιβιώσει του χωρισμόύ, μόλις ο ένας βρει μια νέα αγάπη, τότε ο πόνους του''τελείωσε πραγματικά'' χτυπάει τον άλλο. Για να μην αναφέρουμε τις αμήχανες στιγμές που θα προκύψουνόταν ο παλιός θα γνωρίσει τον καινούργιο και θα πρέπει όλου μαζί να είστε μια ευχάριστη παρέα.

Όλοι θέλουμε τα πράγματα να είναι μια χαρά και να έχουμε έναν πολύ καλό φίλο, γιατί έχουμε ήδη επενδύσει πολλά σε μία σχέση και έχουμε μοιραστεί τα μυστικά και τους φόβους μας. Ότν για τον ένα ή τον άλλο λόγο χάνεις τον άνθρωπο αυτό, νιώθεις μόνος και χαμένος, και προσπαθείς να επαναφέρεις τη σχέση αυτή το γρηγορότερο δυνατό.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις. Εσύ έχεις κάνει το πρώτο βήμα δείχνοτας πως θες να μείνετε φίλοι, και αν εκείνος θέλει να είναι φίλος σου η επόμενη κίνηση είναι δική του. Αν συνεχίσεις να προσπαθείς και να επιβάλλεις τη φιλία αυτή, μπορεί να τον διώξεις ακόμα πιο μακριά σου. Εσύ συγκεντρώσου στον εαυτό σου και το πως θα ξεπεράσεις την άσχημη εμπειρία του χωρισμού,και πού ξέρεις, μπορεί με τον καιρό εσείς οι δύο να τα καταφέρετε.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ