10 πράγματα σχετικά με το μακιγιάζ που όλες κάνουμε, ενώ δεν πρέπει.

3 Ιανουαρίου 2016

1. Δεν ξεβάφεσαι τη νύχτα.

makeup

Φτάνεις στο σπίτι σου αργά, είσαι κουρασμένη και το κρεβάτι σου μοιάζει τόοοσο αναπαυτικό. Τι πειράζει αν μόνο μιαφορά κοιμηθείς βαμμένη; Λοιπόν, εκτός΄από τους λεκέδες από μάσκαρα που θα λερώσουν το μαξιλάρι σου, οδηγεί στην αγηδάτψση και το ''σπάσιμο'' της επιδερμίδας. Όλες το έχουμε κάνει, και είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει.

2. Όχι μόνο κοιμάσαι με αυτό, αλλά το κρατάς και την επόμενη μέρα.

i woke up like this

Η επιτομή της βαρεμάρας, όταν ξυπνάς και κατά έναν περίεργο τρόπο, το μακιγιάζ με το οποίο κοιμήθηκες μοιάζει μια χαρά. Γιατι νακάθεσαι τώρα και να το αφαιρείς και μετά να το ξανακάνεις; Το καταλάβαμε, βαριέσαι, αλλά αυτό είναι λίγο αηδιαστικό. Θα ξαναφορούσες ένα ζευγάρι λερωμένες κάλτσες;

3. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου.

face wash commercials

Λοιπόν, έκανες το σωστό και αφαίρεσες το μακιγιάζ σου με ένα ειδικό μαντηλάκι. Αλλά έριξες καθόλου νερό στο πρόσωπόσου; Μάλλόν όχι...

4. Δεν βάζεις ενυδατική

moisturizing

Έχεις πληθεί και όλα τα σχετικά, αλλά τι θα γίνει με την ενυδατική; Όχι; Σε καταλαβαίνω, αυτό το πολύκουραστικό βήμα μερικές φορές απλά παραπάει...

5. Αφήνεις προϊόντα μακιγιάζ να κάθονται ανοιχτά και για καιρό.

makeup open

Όταν τελειώνεις το μακιγιάζ σου και ΄βιάζεσαι να φύγεις, αφήνεις όλα σου τα προϊόντα ανοιχτά. Αυτό μοιάζει να σου χαρίζει μερικά παραπάνω δευτερόλεπτα, αλλά ξεραίνει τα καλλυντικά σου ενώ μπορεί να γεμίσουν με βακτήρια, ταοποία είναι πιθανό να σου δημιουργήσουν μολύνσεις. Βρες χρόνο να κλείνες τα καπάκια.

6. Χρησιμοποιείς ένα προϊόν ενώ έχει λήξει.

mascara

Δεν θα έπινες χαλασμένο γάλα, έτσι δεν είναι; Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ληγμένα καλλυντικά. Μερικά έχουν πάνω τυπωμένα την ημερομηνία λήξης, ενώ άλλα πρέπει ναθυμάσαι πότε ξεκίνησες να τα χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, η μάσκαρα αντέχει 3 μήνες.

7. Αγοράζεις τα ίδια ξανά και ξανά.

shopping cardio

Είναι βολικό να ξέρειςακριβώς τι να πάρεις κάθε  φορά. Δεν είναι κακό να έχεις κάποια ''αγαπημένα'', αλλά είναι ωραίο επίσης να πειραματίζεσαι. Να είσαι πιο τόλμηρη, και΄αγόρασεεκείνο το έντονο κραγιόν, τη μπλε μάσκαρα, ή το γυαλιστερό βενρίκι νυχιών. Μπορεί να σου πηγαίνει και να το λατρέψεις.

8. Ξεφλουδίζεις το μανό από τα νύχια σου.

nail polish

Πολύ κακή συνήθεια. Για την καλαισθησία του πράγματος, απλά ξέβαψέ τα. Είναι πολύ άσχημο να είναι τα μισά περιποιημένα και τα άλλα μισά σε αυτά τα χάλια.

 

9. Δεν καθαρίζεις να πινέλα σου.

makeup brush

Δεν θα έβαφες έναν πίνακα, θα άφηνες το πινέλο σου να στεγνώσει τη νύχτα, και την επόμενη θα ξεκινούσες έναν νέο πίνακα με το ίδιο πινέλο. Ενώ δεν πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου κάθε μέρα γιατί μπορεί να χαλάσουν, πρέπει να πλένονται απαλά με σαπούνι και νερό μία φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι απαλά και καθαρά.

10. Μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου με άλλους ανθρώπους.


emergency mascara

Όταν τα μοιράζεσαι με τις φίλες σου μοιράζεσαι και βακτήρια και μικρόβια επίσης.

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ