Τι να κάνεις αν έγινε κάτι με τον καλύτερό σου φίλο, αλλά εσύ το μετάνιωσες και τον βλέπεις φιλικά.

3 Ιανουαρίου 2016

Μεταξύ φιλίας και κάτι παραπάνω,υπάρει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμη, και δυστυχώς αν τη διαβείς δεν μπορείς να κάνεις τα πράγαμτα όπως ήταν. Ακόμη κι αν πρόκειται για φλερτ ή ένα απλό φιλί, αμέσως οι ισορροπίες μεταξύ σας άλλαζουν, και μόλιςτου δείξεις ότι το μετάνωσεις, τα πράγματα μπλέκονται ακόμαπιο πολύ.

Καλά έκανες και του το είπες βέβαια, αλλά τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ ναγίνουν όπως ήταν λόγω αμηχανίας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο καιρό, ίσως κάποιους μήνες, μέχρι να ξεθωριάσει από τον χρόνο, αλλά τις περισσότερεςφορές αυτό δεν συμβαίνει στο 100%.

Τα περισσότερα κορίτσια απολαμβάνουν τον θαυμασμό ακόμη και από κάποιον που δε βλέπουν με αυτόν τον τρόπο, οπότε το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να μην του δίνεις ελπίδες.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μία ειλικρινή συζήτηση μαζί του όπου θα του τονίζεις πως η φιλία του είναι πολύ σημαντική για εσένα και πως δεν θέλεις να την χάσεις. Μπορεί να του πάρει λίγο χρόνο να το ξεπεράσει, μιας και μπορεί να νιώθει λίγο ντροπιασμένος ή θυμωμένος μαζί σου, αλλά αν όντως θέλεις να ξανακερδίσεις την φιλία του, η υπομονή είναι μονόδρομος.

Καταστάσεις σαν κι αυτή κάνουν κατανοητό, πόσο σημαντική είναι η ξεκάθαρη επικοινωνία σε κάθε είδος σχέσης. Όταν τα ''μηνύματα''μπερδεύονται μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και καταστροφικές συνέπειες.

Και το βασικότερο: Αν δεν θες ο φίλος σου να γίνει το αγόρι σου, τότε μην κάνεις πράγματα τα οποία θα μπορούσε να παρερμηνεύσει.

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...