Κουνουπίδι γιαχνί

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>1 μέτριο κουνουπίδι, </span><br /><span>σε μπουκετάκια </span><br /><span>8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες </span><br /><span>3 πατάτες, σε μέτριους κύβους </span><br /><span>2 κ.σ. ξίδι </span><br /><span>1 φύλλο δάφνης </span><br /><span>2 καρότα, τριμμένα </span><br /><span>2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα</span><br /><span>20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα) ή 1 κ.σ. πελτέ </span><br /><span>1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), ψιλοκομμένη</span><br /><span>1 κ.σ. μπούκοβο καπνιστό</span><br /><span>500 ml ζωμός κότας, σπιτικός, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο </span><br /><span>αλάτι </span><br /><span><br />Για το σερβίρισμα </span><br /><span>4 κ.σ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα</span><br /><span>4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</span><br /><span>4 κ.σ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια), ψιλοκομμένες</span><br /><span>2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><br /><strong><strong><span><br /><br /></span></strong></strong></p>
<p><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. </span><br /><span>Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αγγουράκια τουρσί, τον μαϊντανό, τις ελιές και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. </span><br /><span>Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό γαρνίροντας με μια κουταλιά από το μείγμα. </span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα