Σούπα σπανάκι με σχοινόπρασο

<p><span><strong>Υλικά</strong> </span><br /><span>2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</span><br /><span>1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο</span><br /><span>1 σκελίδα σκόρδου</span><br /><span>4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>1 μικρή πατάτα, τριμμένη</span><br /><span>100 ml λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span>400-500 ml ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)</span><br /><span>150 ml φρέσκο γάλα </span><br /><span>100 γρ. ξινομυζήθρα ή κατίκι Δομοκού </span><br /><span>250 γρ. φρέσκο σπανάκι, τα φύλλα</span><br /><span>4 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο</span><br /><span>4 αβγά, βρασμένα σφιχτά </span><br /><span>1 κ.σ. κόκκους κόκκινου πιπεριού, σπασμένους</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><br /><span><span><strong><br /></strong></span></span><strong>Εκτέλεση</strong> </p>
<p><span>ΣΟΥΠΑ: Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πατάτα και το πράσο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι, μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Προσθέτουμε το τυρί, το σπανάκι και το μισό σχοινόπρασο, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ σε δόσεις. Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη σβηστή εστία, ώστε να κρατηθεί ζεστή. </span><br /><br /><span>ΣΥΝΘΕΣΗ: Ξεφλουδίζουμε τα αβγά, κόβουμε λίγο το πάνω και το κάτω μέρος, τα κόβουμε στη μέση (κάθετα) και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κάθε κομμένο αβγό (2 μισά) στη μέση κάθε πιάτου με το εσωτερικό προς τα επάνω ώστε να φαίνεται ο κρόκος. Με μια κουτάλα μοιράζουμε τη σούπα σε κάθε πιάτο γύρω γύρω από το αβγό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο και το κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.</span><br /><br /><span><span><strong><br /></strong></span></span><strong>TIPS:</strong> Αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει το σχοινόπρασο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο, δυόσμο ή άλλο αρωματικό που αγαπάτε. </p>
<p><span>Για πιο… εξωτική γεύση, αντί για γάλα και τυρί χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας, σε ανάλογη ποσότητα.</span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα