Ποια χρώματα ρούχων μου ταιριάζουν;

Το γνωρίζατε; Το χρώμα του δέρματος, των ματιών και των μαλλιών σας καθορίζει την “εποχιακή” παλέτα στην οποία ανήκετε.

Είστε χειμώνας ή άνοιξη; 

Αν τα μαλλιά και τα μάτια σας είναι σκούρα, ενώ η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτή ή σταρένια, θεωρείστε χειμώνας. Τα δυνατά χρώματα όπως το μαύρο, το navy μπλε, το ανθρακί, το άσπρο αλλά και τα χρώματα που έχουν οι πολύτιμες πέτρες κολακεύουν την επιδερμίδα σας.

Οι επιδερμίδες που ανήκουν στο καλοκαίρι, είναι πάντα ανοιχτόχρωμες – το δέρμα σχεδόν πορσελάνινο – και τα μαλλιά, συνήθως, ξανθά ή ανοιχτά καστανά . Τα μάτια επίσης είναι στους πιο ανοιχτούς τόνους του καφέ, του πράσινου ή του μπλε. Το γαλάζιο, το κίτρινο, το ροζ και το πράσινο σε παστέλ τόνους λειτουργούν καλά για αυτή την επιδερμίδα,  ενώ εξίσου κολακευτικά είναι το μοβ, το βυσσινί και τα ψυχρά γκρι.

Αν είστε κοκκινομάλλα ή ζεστή ξανθιά με χρυσούς ή κίτρινους τόνους στην επιδερμίδα και τα μάτια σας είναι μελί, σκούρα μπλε ή γρκιζοπράσινα, είστε φθινόπωρο. Οι σκούρες καστανές με τους ίδιους πυρόξανθους τόνους στην επιδερμίδα, επίσης ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ψάξτε για ρούχα στους ίδιους τόνους, όπως καμηλό, σκούρο πορτοκαλί, ταμπά, ροδακινί, χάλκινο. Τα μπεζ και τα κρεμ σας ταιριάζουν περισσότερο από το καθαρό λευκό.

Οι επιδερμίδες που ανήκουν στην άνοιξη είναι ανοιχτόχρωμες και μπορεί να έχουν φακίδες, ροζ ή κοκκινωπά μάγουλα. Τα μαλλιά είναι συνήθως ξανθά ή ανοιχτά καστανά με πολύ ανοιχτόχρωμα μάτια. Τα ζωηρά χρώματα όπως το σομόν, το τιρκουάζ, το πετρόλ, το λάιμ κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Info: Η εποχιακή παλέτα στην πραγματικότητα προέρχεται από τον θεωρητικό των χρωμάτων και καλλιτέχνη της Μπάουχαους, Johannes Itten. Παρατήρησε ότι οι μαθητές του προτιμούσαν συγκεκριμένες αποχρώσεις που κολάκευαν τους τόνους της επιδερμίδας και των μαλλιών τους και τους χώρισε ανάλογα με τις αποχρώσεις αυτές σε εποχές.

Από τη Στέλλα Καμπανού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα