Πώς θα αξιοποιήσω τα παλιά μου ρούχα;

Παρατηρώ συχνά γύρω μου γυναίκες νέες, όμορφες που όμως έχουν εγκαταλείψει τον εαυτό τους ή τον έχουν αφήσει στην ησυχία του…δικαιολογώντας έτσι την έλλειψη χρόνου αλλά και κινήτρου. Οι ζωές μας είναι γρήγορες και έντονες αλλά όλες έχουμε 20 λεπτά τη μέρα για εμάς και αν δεν έχουμε πρέπει να βρούμε.

Ο “χρόνος για τον εαυτό μου” για την κάθε μια ορίζεται διαφορετικά. Και ο χρόνος αυτός δεν απαιτεί αναγκαστικά και χρήμα. 

Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση μας και για εσάς που φεύγετε το πρωί και γυρνάτε το βράδυ αλλά και για όσες θέλουν ποιότητα στην εμφάνισή τους προτείνω:

* Το mohair πουλόβερ είναι ότι πιο ζεστό και πρακτικό το χειμώνα. Ψάξτε βαθιά στα χειμωνιάτικα σας για ένα σε παλ απόχρωση. Φορέστε το όλη μέρα με φούστα ή παντελόνι. Πρακτική συμβουλή να προσθέσετε από μέσα ένα ωραίο μονόχρωμο t-shirt γιατί υπάρχει περίπτωση να ζεσταθείς και να χρειαστεί να το βγάλεις (στην Ελλάδα ζούμε!)

* Θυμάσε εκείνα τα παλιά πουκάμισα σε διάφορα χρώματα που κρέμονται στη ντουλάπα σου? Ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες αλλά αγαπημένα που κάποτε θα σου χρειαστούν? Ωραία λοιπόν, ήρθε η ώρα. Διάλεξε αυτά που σου ταιριάζουν χρωματικά και ξεκίνα τους συνδυασμούς. Το πουκάμισο επανήλθε πολύ δυναμικά και δείχνει φανταστικό με μια αίσθηση ρετρό συνδυασμένο με φούστα ή παντελόνα και πολύ φαρδιά ζακέτα από πάνω. Για πιο στυλάτο look, πάρε μια φαρδιά ζώνη ή ένα κομμάτι ύφασμα και δέστο πάνω από τη ζακέτα στο ύψος της μέσης. Αδυνατίζει και κάνει το συνολάκι super cool!

* Για τις πιο τολμηρές, έχω να προτείνω το sporty chic look που το καλοκαίρι θα είναι ήδη mainstream. Διαλέξτε ένα αθλητικού τύπου ρούχο, φόρμα γυμναστικής, μπουφάν μπάσκετ του γιου σας, ή τα αθλητικά σας παπούτσια. Για να πετύχει και να μην φαίνεται πως βγήκες από το γυμναστήριο, όλα τα υπόλοιπα του look πρέπει να είναι πολύ απλά και λίγο απογευματινά…Θέλω να πω πως τα αθλητικά παπούτσια σου επιτρέπεται να τα φορέσεις με μια φαρδιά μάλλινη παντελόνα ή ένα ωραίο κολάν, ένα λευκό απλό πουκάμισο και μια απλή ζακέτα από πάνω. Με το χειμερινό παλτό σου ως το γόνατο και  την καθημερινή σου τσάντα θα δείχνουν θαυμάσια. Το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Δανείσου το μπουφάν με τις πλαϊνές ρίγες του γιου ή του αδερφού σου αλλά συνδυασέ το με pencil φούστα και γόβες.

Πάνω από όλα να είστε ο εαυτός σας με ό,τι και αν φοράτε και να χαμογελάτε!

Simone p./

Σχετικά άρθρα